Gurmanka

21.12.2015., ponedjeljak

KRUH S MASLINAMA


Dobro vam jutro, dragi moji!
Nedavno je objavljeno da je prvo mjesto na popisu proizvoda koji imaju najljepši miris pripalo svježe pečenom kruhu.Potpuno se slažem s tim! Nema ništa ljepše od mirisa ali i okusa domaćeg toplog kruha pomješanog s mirisom maslina i ružmarina. Pokušala sam ovom tradicionalnom receptu za kruh podariti novo ruho, ispričati već ispričanu priču na moderniji način!
Za tijesto nam je potrebno:
450 g glatkog brašna
22o ml vode
1 germa (suha)
1 grančica ružmarina
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja
50 g narezanih maslina
Pomješajte sve sastojke zajedno i zamijesite tijesto, Prstima ga malo rastanjite i dodajte nasjeckani ružmarin i masline. Ponovo ga premjesite i oblikujte krug promjera 20 cm. Stavite ga u pleh za pečenje i ostavite da se diže 30-tak minuta.
Pecite ga na 200*C oko 45 minuta, dok ne porumeni i ukrasite prema raspoloženju. Ispecite ga na Badnjak i dovoljan vam je samo dobar ajvar i imate dobitnu posnu kombinaciju. Dobar tek svima!

Servus :)





Oznake: kruh s maslinama, pecivo, pogača


- 09:34 - Komentari (1) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO