Obrnuta torta s jabukama :)
Dobro vam jutro, mili moji! Danas je prva nedjelja došašća! Obilježavamo je paljenjem prve svijeće, svijeće nade i iščekivanja. Darujem vam recept za jednostavnu slasticu od jabuka iz naše tradicionalne kuhinje, ali sada u jednoj novoj i modernijoj kreaciji! Prvo ogulite 4 jabuke i narižite ih na malo deblje kriške. Polijte ih s malo limunovog soka i ostavite sa strane. Rastopite 50 g maslaca i dodajte mu 5 žlica šećera te napravite karamel koji odmah izlijte na dno okruglog kalupa (obloženog pek papirom). Po njemu poslažite narezane jabuke, stavite još 2 žlice šećera i nekoliko komadića maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180*C oko 15-tak minuta. Dok se jabuke peku,napravite biskvit za koji vam treba: 75 g omekšalog maslaca 5 žlica šećera 3 jaja 3 žlice vrhnja kora jednog limuna 1 žličica arome od vanilije 1 prašak za pecivo 10 žlica oštrog brašna Miksajte bjelanjke i ostavite sa strane. Omekšalom maslacu dodajte šećer i jaja te ostale sastojke i sve skupa miksajte, a na kraju ručno dodajte bjelanjke. Izvadite jabuke iz pečnice, posipajte cimetom i prelijte po svemu biskvit. Vratite i pecite još 30 minuta. Bitno je da odmah, još vruće okrenete na pladanj - dok se karamel ne stvrdne. Ova torta,miris jabuka i cimeta će posebno ukrasiti vašu kuhinju! Servus :) Oznake: obrnuta torta s jabukama, desert |
< | studeni, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |