Dobro vam jutro, mili moji!
Danas je prva nedjelja došašća! Obilježavamo je paljenjem prve svijeće, svijeće nade i iščekivanja.
Darujem vam recept za jednostavnu slasticu od jabuka iz naše tradicionalne kuhinje, ali sada u jednoj novoj i modernijoj kreaciji!
Prvo ogulite 4 jabuke i narižite ih na malo deblje kriške. Polijte ih s malo limunovog soka i ostavite sa strane.
Rastopite 50 g maslaca i dodajte mu 5 žlica šećera te napravite karamel koji odmah izlijte na dno okruglog kalupa (obloženog pek papirom). Po njemu poslažite narezane jabuke, stavite još 2 žlice šećera i nekoliko komadića maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180*C oko 15-tak minuta.
Dok se jabuke peku,napravite biskvit za koji vam treba:
75 g omekšalog maslaca
5 žlica šećera
3 jaja
3 žlice vrhnja
kora jednog limuna
1 žličica arome od vanilije
1 prašak za pecivo
10 žlica oštrog brašna
Miksajte bjelanjke i ostavite sa strane. Omekšalom maslacu dodajte šećer i jaja te ostale sastojke i sve skupa miksajte, a na kraju ručno dodajte bjelanjke.
Izvadite jabuke iz pečnice, posipajte cimetom i prelijte po svemu biskvit. Vratite i pecite još 30 minuta.
Bitno je da odmah, još vruće okrenete na pladanj - dok se karamel ne stvrdne.
Ova torta,miris jabuka i cimeta će posebno ukrasiti vašu kuhinju!
Servus :)