PITA PRELIVENA KARAMELOM
Pozdrav svima!
Pošto obožavam sve deserte s jabukama odlučila sam isprobati i ovaj. Zamislite prhko tijesto preliveno mirisnim krem sirom i na kraju jabuke u hrskavom ogrtaču. Sve skupa je preliveno glatkim karamel preljevom koji cijeloj ovoj priči daje nevjerojatan okus. Nemojte se uplašiti puno namirnica jer je postupak izrade zaista jednostavan. Nakon pripreme vas očekuje prava nagrada, kolač koji se doslovno topi u ustima! Sastojci potrebni za tijesto: 220 g omekšalog maslaca 190 g brašna 100 g mljevenih badema 100 g smeđeg šećera pola žličice soli žličica cimeta Zamijesite tijesto koje samo prebacite bez valjanja u papirom obložen pleh veličine 23x33 centimetra. Rukama ili žlicom ga malo pritisnite i zagladite te stavite peći na 180*C oko 20-tak minuta. Za to vrijeme pripremite jabuke! Ogulite i na kockice sitno narežite dvije jabuke. Pomiješajte ih sa žlicom šećera i cimeta, te prelijte s malo limunova soka. Nadjev od sira: 500 g svježeg sira 100 g šećera žlica arome vanilije 2 jaja naribana korica jednog limuna Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu. Posip: 20 g zobenih pahuljica 30 g oštrog brašna 50 g mljevenih badema 50 g omekšalog maslaca 50 g smeđeg šećera žličica cimeta Vilicom dobro promiješajte i usitnite sve sastojke za posip. Nakon 20-tak minuta izvadite tijesto iz pećnice, prelijte ga sirom na koji složite izrezane jabuke. Sve skupa posipajte posipom i stavite peći još 20 minuta. Ohladite pitu, narežite je i kocke prelijte s karamel preljevom. Možete koristiti kupovni,ali i domaći, za koji svakako preporučam ovaj recept. Karamel: 200 g šećera 60 ml vode 120 ml vrhnja za šlag 30 g maslaca žlica arome vanilije prstohvat soli Postupak: Otopite šećer i vodu do lijepe smeđe boje i tada skinite s vatre. Dodajte vrhnje i miješajte minutu, zatim maslac, sol i vaniliju. Prelijte u neku dekorativnu staklenku i oplemenite karamelom ovu predivnu hrskavu pitu! Servus i uživajte :) Oznake: pita, karamela, sir, jabuke |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |