PAVLOVA S LIMUNOM
Pozdrav!
Klasična Pavlova torta je divan nježan desert jer se njena savršena bjelina prekrasno nadopunjuje sa svim vrstama voća. Međutim, moja omiljena kombinacija s limunom je tako moćna da je preporučam i svima vama. Sigurna sam da će vas oduševiti njena istovremena mekoća i hrskavost, očaravajući izgled i okusi puni svježine! Sastojci potrebni za kremu od limuna: 80 g maslaca 200 g šećera u prahu 2 jaja 2 žumanjka 100 ml limunovog soka naribana korica jednog limuna - mikserom izraditi maslac i šećer - dodati jaja i limunov sok - na pari ili u posudi s debelim dnom na srednjoj vatri lagano kuhati kremu dok se ne zgusne (15-tak minuta) - maknuti s vatre i dodati limunovu koricu te ostaviti da se ohladi Sastojci potrebni za koru: 6 bjelanjaka pola žličice soli 270 g šećera aroma vanilije 3 žličice gustina žličica jabučnog octa - ugrijte pećnicu na 130*C - na nauljeni masni papir stavite obruč od torte promjera 22cm. - prvo miksajte bjelanjke i prstohvat soli - kada ste dobili snijeg polako dodajte žlicu po žlicu šećera - miksajte toliko dugo dok pod prstima ne budete osjetili kristale šećera - pri kraju miksanja dodajte gustin, a ocat lagano špatulom umiješajte na samom kraju - napunite obruč od torte šaumom i formirajte ga tako da u sredini ostane udubljenje u koje ćete kasnije staviti kremu od limuna te pažljivo uklonite obruč - pecite je točno sat i pol i ni slučajno ne otvarajte pećnicu prije vremena - kada prođe određeno vrijeme ugasite pećnicu i otvorite je, ali tortu ostavite unutra da se hladi - neposredno prije serviranja je premažite kremom od limuna da ne bi izgubila hrskavost - ukrasite je prema želji U slast :) Oznake: torte, Pavlova, lemon curd |
< | studeni, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |