Gurmanka

29.10.2017., nedjelja

ROĐENDAN




... nekako ti se došuljaju dani kada shvatiš da je bitno ispuniti godine životom,a ne život godinama!
Jednostavno spakiraš nekoliko stvarčica i pobjegneš od svega upiti malo mira i tišine, uživati u jednostavnim stvarima koje čine naš život boljim, a nas sretnijima :)
P.S. Degustacija Žlahtine i krčkog pršuta u Vrbniku, predivno more Malinske i Njivica te nezaboravan ručak i šetnja našom bajnom Opatijom :)

Oznake: rođendan


- 18:36 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

23.10.2017., ponedjeljak

MALI SLANI ZALOGAJČIĆ




Roladice od lisnatog tijesta sa špinatom i sirom, više nego dovoljan razlog da pozovete prijatelje na druženje :):)
Servus :)

Oznake: slani zalogajčić, večera, Druženje


- 20:14 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

19.10.2017., četvrtak

CHEESECAKE S LIMUNOM



Lagano, slatko i osvježavajuće!
Detalje recepta možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: torte, limun, cheesecake


- 07:52 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

13.10.2017., petak

KOLAČ S MALINAMA

Pozdrav!
Jednostavno, aromatično i ukusno!
Kolač koji ćete zavoljeti zbog njegove mekane sočne unutrašnjosti i hrskave korice posute bademima, a možete ga kombinirati s raznim vrstama voća!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
200 g omekšalog maslaca
180 g šećera
3 cijela jaja
aroma vanilije
130 ml jogurta ( Dukatos)
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
pola žličice soli
250 g malina
50 g listića badema
- izradite mikserom maslac i šećer te smjesi dodajte vaniliju i cijela jaja
- kada ste sve dobro promiješali dodajte jogurt i na samom kraju brašno s praškom i sodom
- u podmazani kalup promjera 22 cm izlijte smjesu i po njoj poslažite voće koje ste izabrali
- kolač pecite na 180*C oko 40 minuta ( provjerite sa čačkalicom)
- pred sam kraj ga posipajte s bademima i još kratko pecite
- posipajte ga sa šećerom u prahu i spreman je za serviranje
Servus i uživajte :)



Oznake: kolači, maline, bademi


- 15:27 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

09.10.2017., ponedjeljak

HRSKAVI TART OD BOROVNICA

Pozdrav!
Hrskavo, sočno zadovoljstvo koje ćete sigurno zavoljeti!
Tart možete kombinirati s raznim sezonskim voćem i raditi kada god poželite, jednostavan je, ali i vrlo ukusan!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
100 g brašna od badema
100 g oštrog brašna
50 g šećera
pola žličice soli
pola praška za pecivo
70 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
1 jaje
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i razvaljajte ga tako da malo obložite i stijenke kalupa za pite
- odrežite dijelove tijesta koji vire i spremite ih jer ćete s njima kasnije posipati vašu pitu po vrhu
Nadjev:
300 g borovnica
žlica meda ili 50 g šećera
2 žličice gustina
- sve sastojke dobro promiješajte i njima prekrijte koru koju ste prethodno razvaljali u kalupu
- sada krupno nasjeckajte šaku oraha i posipajte po borovnicama
- od onog ostatka tijesta trgajte komadiće i njih razbacajte po piti
- pecite je na 180*C oko 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju
Servus i u slast :)




Oznake: kolači, tart, borovnice, orasi


- 13:54 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

04.10.2017., srijeda

JESENSKI KOLAČ

Pozdrav!
Uživate li u okusima jeseni ovaj kolač je kao stvoren za vas!
Miris pečenih jabuka i cimeta te okusi koje ćete osjetiti pružit će vam pravo zadovoljstvo i utjehu u ovim hladnim jesenskim danima!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g omekšalog maslaca
150 g šećera
4 žumanjka
50 ml kiselog vrhnja
naribana korica od limuna
aroma vanilije
pola žličice soli
250 g brašna
pola praška za pecivo

Sastojci za nadjev:
5 jabuka
sok od pola limuna
2 žličice cimeta
4 žlice brašna

Meringa:
4 bjelanjka
150 g šećera

- ogulite i narežite jabuke, preko njih iscijedite limunov sok i posipajte ih šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte
- pećnicu uključite na 180*C i podmažite kalup za torte promjera 26 cm
- za biskvit prvo izradite mikserom maslac i šećer te dodajte žumanjke
- zatim postepeno dodajte vrhnje, aromu vanilije i limunovu koricu
- na samom kraju dodajte brašno i sve dobro promiješajte
- izlijte smjesu u kalup i preko nje složite narezane i začinjene jabuke
- kolač prvo pecite oko 30 minuta, izvadite pa ga prekrijte bjelancima izrađenim sa šećerom i nastavite peći dok bjelanjci ne poprime lijepu boju ( cca. 20 minuta, probajte čačkalicom)
Nadam se da ćete ga isprobati, servus i u slast :)




Oznake: kolači, jabuke, meringa


- 07:58 - Komentari (54) - Isprintaj - Link

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO