POGAČA FOCCACIA S MLADIM LUKOM
Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ? Sastojci potrebni za tijesto: 500 g glatkog bijelog brašna 2 vrećice suhog kvasca 40 ml maslinovog ulja žličica soli 400 ml hladne vode - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti -ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat - malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste - nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem - tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem - napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima - mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama - ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično - pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju - vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem Servus i u slast :) Oznake: kruh i pecivo, peciva i razno, pogača, mladi luk, foccacia |
SLATKE RUŽICE
Pozdrav!
Toplo slatko i slasno pecivo koje će popraviti vaše raspoloženje u trenu! Dovoljno je samo osjetiti mirise koji će donijeti toplinu u vaš dom, baš kao što je i moj večeras zamirisao :) Ideju i recept sam pronašla na Minjinoj stranici samo što sam umjesto oraha koristila samo marmeladu! Recept je fantastičan, tijesto meko i mirisno, a ružice ukusne i sočne :) Servus i uvjerite se sami :) Oznake: kruh i peciva, slatke ružice, marmelada |
PAVLOVA S LIMUNOM
Pozdrav!
Klasična Pavlova torta je divan nježan desert jer se njena savršena bjelina prekrasno nadopunjuje sa svim vrstama voća. Međutim, moja omiljena kombinacija s limunom je tako moćna da je preporučam i svima vama. Sigurna sam da će vas oduševiti njena istovremena mekoća i hrskavost, očaravajući izgled i okusi puni svježine! Sastojci potrebni za kremu od limuna: 80 g maslaca 200 g šećera u prahu 2 jaja 2 žumanjka 100 ml limunovog soka naribana korica jednog limuna - mikserom izraditi maslac i šećer - dodati jaja i limunov sok - na pari ili u posudi s debelim dnom na srednjoj vatri lagano kuhati kremu dok se ne zgusne (15-tak minuta) - maknuti s vatre i dodati limunovu koricu te ostaviti da se ohladi Sastojci potrebni za koru: 6 bjelanjaka pola žličice soli 270 g šećera aroma vanilije 3 žličice gustina žličica jabučnog octa - ugrijte pećnicu na 130*C - na nauljeni masni papir stavite obruč od torte promjera 22cm. - prvo miksajte bjelanjke i prstohvat soli - kada ste dobili snijeg polako dodajte žlicu po žlicu šećera - miksajte toliko dugo dok pod prstima ne budete osjetili kristale šećera - pri kraju miksanja dodajte gustin, a ocat lagano špatulom umiješajte na samom kraju - napunite obruč od torte šaumom i formirajte ga tako da u sredini ostane udubljenje u koje ćete kasnije staviti kremu od limuna te pažljivo uklonite obruč - pecite je točno sat i pol i ni slučajno ne otvarajte pećnicu prije vremena - kada prođe određeno vrijeme ugasite pećnicu i otvorite je, ali tortu ostavite unutra da se hladi - neposredno prije serviranja je premažite kremom od limuna da ne bi izgubila hrskavost - ukrasite je prema želji U slast :) Oznake: torte, Pavlova, lemon curd |
DOMAĆE KOBASICE
|
SACHER TORTA
Pozdrav!
Čokoladna fantazija kojoj nećete moći odoljeti, svima poznat bečki specijalitet Sacher torta koja je, kažu nastala sasvim slučajno na veliku sreću nas koji uživamo u ovom klasiku! Sastoji potrebni za izradu torte: 150 g omekšalog maslaca 100 g šećera u prahu 150 g rastopljene čokolade aroma vanilije 5 jaja 60 g brašna 80 g mljevenih badema - odvojite bjelanjke i izradite čvrsti snijeg - mikserom posebno izradite maslac i šećer u prahu - otopite čokoladu i umiješajte joj žumanjke i aromu vanilije - na kraju dodajte bademe i brašno - sve skupa promiješajte te lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka - tortu pecite u kalupu promjera 24 cm na 180*C oko 30 minuta ( provjerite sa čačkalicom) - prerežite je na pola i premažite ugrijanom marmeladom od marelica . osobno, volim sitno nasjeckati marelice iz kompota i staviti ih preko marmelade u sredinu torte - tortu prelijte glazurom i ukrasite prema želji Glazura: 150 g čokolade 200 ml ugrijanog slatkog vrhnja - natrgane kockice čokolade prelijte vrućim vrhnjem i dobro razmutite - glazuru ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte - svježe voće je uvijek moj izbor za ukrašavanje, ali fantastičan odabir je i tučeno slatko vrhnje Servus i uživajte :) Oznake: torte, Sacher, marelice, čokolada |
VESELO MARTINJE
Mjesto radnje: Marija Bistrica, Vinarija Micak Vrijeme radnje: Martinje Glavni likovi: Veseli pajdaši Samo sem bregima dragim obečal , da vrnul se bum nazaj... lalalalalala Oznake: Veselo Martinje |
TORTA OD KLEMENTINA
Pozdrav!
Zimsko doba je vrijeme kada se citrusno voće najviše konzumira, a za kolač koji vam danas nudim je potrebno tek nekoliko komada ovog slasnog voća i vaša istančana nepca će biti i više nego zadovoljna! Torta slasna, sočna, osvježavajuća i za svaku preporuku :) Sastojci potrebni za izradu torte: 200 g šećera 100 g mljevenih badema 50 g krušnih mrvica prašak za pecivo 4 jaja 175 ml ulja naribana korica 5 klementina (mandarina) - izradite mikserom jaja i šećer te dodajte ulje - suhe sastojke posebno izmješajte i dodajte im mokre sastojke - sve skupa dobro promiješajte i smjesu izlijte u podmazani kalup promjera 20 cm - tortu pecite na 180*C oko 40 minuta (provjerite čačkalicom) Sirup: 75 g šećera sok od 3 klementine - pomiješajte sastojke i kuhajte ih oko 5 minuta dok se šećer dobro ne rastopi - još toplu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite je s nekoliko narezanih kriški klementina te prelijte vrućim sirupom Servus i u slast :) Oznake: torte, voće, klementine |
... još malo s rođendana!
|
< | studeni, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |