POGAČA FOCCACIA S MLADIM LUKOM
Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ? Sastojci potrebni za tijesto: 500 g glatkog bijelog brašna 2 vrećice suhog kvasca 40 ml maslinovog ulja žličica soli 400 ml hladne vode - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti -ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat - malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste - nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem - tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem - napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima - mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama - ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično - pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju - vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem Servus i u slast :) Oznake: kruh i pecivo, peciva i razno, pogača, mladi luk, foccacia |
KRUH S LUKOM
Pozdrav!
Evo ga,hladi se na prozorskoj dasci, miriše i mami, prolaznike, mene, pa opet prolaznike... Nestao je moj današnji osjećaj tuge i sjete, a mojom kuhinjom i dušom sada su zavladale samo ugoda i toplina koje bude lijepa sjećanja i uspomene! Njih može probuditi samo miris netom pečenog, još toplog domaćeg kruha :) P.S. Recept danas nije važan, danas su važni osjećaji! Oznake: kruh i peciva, mladi luk, sreća |
PALAČINKE S LUKOM
Pozdrav svima!
Sigurno ste primjetili moju ljubav prema pecivu, a osobito svim varijantama peciva s lukom. Volim taj miris poprženog luka i njegov slatkasti okus kombinirati s mirisom dizanog tijesta. Cijeli taj postupak izrade me opušta i usrećuje, a kada se mojom kuhinjom počne širiti miris svježe ispečenog peciva - to je zaista neprocijenjivo. Nedavno sam otkrila recept jedne naše predivne blogerice i već sam ga isprobala mnogo puta, svaki put me iznova oduševi. Naime, radi se o kineskim palačinkama s lukom. Izrada im nije komplicirana, a za okus vam mogu potvrditi da je senzacionalan! Mirišu na luk, tijesto, maslinovo ulje... na zadovoljstvo! Hrskave i vruće idu uz umake koje god poželite, a idealne su kao zalogajčići koje uvijek možete ponuditi vašim prijateljima ili samo kao večera za vaše voljene, naravno, uz domaći ajvar kako mi to volimo kušati! Sastojci potrebni za izradu palačinki: 250 g glatkog brašna 180 ml mlake vode prstohvat soli 4 komada sitnog mladog luka (zeleni dio) češnjak maslinovo ulje Zamijesite glatko tijesto i ostavite ga da stoji 30 minuta. Podijelite ga na 5 jednakih dijelova koje razvaljajte što tanje u krug. Svaku razvučenu kuglicu tijesta premažite maslinovim uljem, preko nje stavite narezani luk i posolite. Sada je zamotajte kako motate palačinke i onda spiralno smotajte poput puža. Valjkom rastanjite palačinku u krug i pecite na ugrijanoj tavi lagano premazanoj maslinovim uljem. Tako napravite sa svih 5 palačinki i pecite ih dok nisu zapečene i hrskave s obje strane. Razrežite ih na četvrtine i tople servirajte uz vaš omiljeni umak! Posjetite blog O slanom & slatkom: o svemu. Zahvaljujem na originalnom receptu za ove predivne aromatične palačinke! Servus i uživajte :) Oznake: kruh i peciva, slana palačinka, mladi luk |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |