Pozdrav!
Ima li išta ljepše od mirisa domaćeg peciva,posebice od ovakve hrskave, tople i slasne pogače s mladim lukom ?
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
2 vrećice suhog kvasca
40 ml maslinovog ulja
žličica soli
400 ml hladne vode
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ali ne brinite što je ljepljivo i meko, upravo takvo mora biti
-ostavite ga u posudi prekrivenoj prozirnom folijom da se diže jedan sat
- malo ga premijesite kuhačom jer će vam se jako lijepiti za prste
- nakon sat vremena ga istresite u veliki lim za pečenje dobro premazan maslinovim uljem
- tijesto prstima razvucite po limu i premažite ga maslinovim uljem
- napravite po njemu rupice i posipajte ga s krupnom solju i začinima
- mogućnosti su raznovrsne, a u originalu foccacia se posipa ružmarinom i narezanim maslinama
- ovaj put sam se odlučila na kombinaciju s mladim lukom koja je ispala fantastično
- pecite je na 200*C oko 30 minuta tj. dok ne dobije lijepu rumenu boju
- vruću je možete premazati s još malo maslinovog ulja i možete krenuti s uživanjem
Servus i u slast :)