DOMAĆI LIKER OD VIŠANJA
Pozdrav svima!
Pošto imamo u dvorištu višnju bila bi šteta ne napraviti pravi domaći višnjevac za koji je potrebno odvojiti zaista malo vremena. Liker od višanja je piće koje se tradicionalno pije i priprema u našim krajevima,a u njemu osobito uživaju pripadnice ljepšeg spola. Jedini nedostatak ovog recepta je vrijeme koje je potrebno proći do prve konzumacije, rado bismo ga probali odmah! Jako je dobrog okusa, pa se isplati čekati, probajte ga i vi :) LIKER OD VIŠANJA 1 Priprema: Operite 1.5 kg višanja i 1/3 ostavite cijelu, a ostale višnje zgnječite rukama i stavite ih u dvije velike staklenke. Sve skupa promiješajte i ostavite da stoji 12 sati. Sada im dodajte 2 litre domaće fine rakije i 1 kg šećera u prahu. Staklenke držite na suncu 40 dana te povremeno promiješajte višnjevac da bi se šećer što bolje otopio. Nakon 40 dana procijedite višnjevac i dodajte mu 750 ml dobrog crnog vina. Cijele višnje vratite u staklenku koju sada premjestite na tamno i hladno mjesto gdje će stajati još 30 dana. Nakon 30 dana ga ponovo procijedite, prelijte u ukrasne bočice i višnjevac je napokon spreman za posluživanje! Ako ste nestrpljivi kao ja i želite brzo uživati u višnjevcu, napravite ga po provjerenom receptu moje kume Sanje. Osim što je brže gotov, okusom je puno slađi i gušće teksture od prve varijante, a ako volite intenzivniju aromu rakije i da je višnjevac žešći držite se prvog recepta. LIKER OD VIŠANJA 2 Priprema: Uzmite 3 kg opranih i očišćenih višanja, dodajte im 500 ml ruma, 2.5 kg šećera, 2 litre rakije i litru dobrog crnog vina. Promiješajte i ostavite stajati 48 sati. Višnjevac prelijte u staklene boce i možete odmah uživati u vašem domaćem aperitivu! Servus i živjeli :) P.S. Recept je iz arhive od prošle godine pa ako netko ima višanja i želi napraviti svoj domaći liker možda mu pomogne :) Oznake: domaći liker, višnjevac |
< | lipanj, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |