KREMŠNITE
Pozdrav svima!
Kremšnita, kraljica među kolačima i omiljeni kolač mog supruga. Svaki put kada ih napravim izazovu zadovoljne osmijehe i uzvike oduševljenja kod moje ekipe. Kremasta i neodoljiva poslastica koja će uvijek ostati klasik, pa je uistinu nebitno da li su bolje samoborske ili zagrebačke! Postupak izrade: Za početak ispecite 2 komada lisnatog tijesta veličine 25x35 centimetra tj. veličine posude u kojoj ih pravite. Sastojci potrebni za kremu: Litru mlijeka i 1/2 litre vode stavite zajedno kuhati. Za to vrijeme dobro izmiksati 6 žumanjaka i 7 žlica šećera. Zatim u 200 ml mlijeka (od ukupne količine)zamutiti 6 žlica oštrog brašna i 6 žlica gustina. Sve skupa izmiješati i ukuhati u mlijeko. Kada je krema kuhana dodajte joj 3 vanil šećera i malo ohladite ( 10-tak minuta). Za to vrijeme izmiksajte bjelanjke i 7 žlica šećera. Ručno pomiješajte žutu kremu i snijeg od bjelanjaka te prelijte preko donjeg dijela lisnatog tijesta. Gornji list stavite kada se krema potpuno ohladi da vam ostane hrskavo tijesto. Posipajte ih šećerom u prahu! Jedna od mogućih varijanti su kremšnite s keksima i šlagom koji stavite na kraju i po njemu naribajte čokoladu! Najbitniji dio ovog recepta je kakve zapravo vi kremšnite volite? Ako su to čvršće kremšnite onda žlica za mjeru neka bude vrhom puna, ali ako volite kao i mi da budu meke i drhtave onda nemojte pretjerati s brašnom i gustinom (žlica razom). Uvijek volim naglasiti da svaki recept treba prilagoditi ukusu i željama domaćice na zadovoljstvo svih ukućana! Servus i u slast svima :) Oznake: kremšnite, desert, vanilija |
< | svibanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |