Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KREMŠNITE

Pozdrav svima!
Kremšnita, kraljica među kolačima i omiljeni kolač mog supruga. Svaki put kada ih napravim izazovu zadovoljne osmijehe i uzvike oduševljenja kod moje ekipe. Kremasta i neodoljiva poslastica koja će uvijek ostati klasik, pa je uistinu nebitno da li su bolje samoborske ili zagrebačke!
Postupak izrade:
Za početak ispecite 2 komada lisnatog tijesta veličine 25x35 centimetra tj. veličine posude u kojoj ih pravite.
Sastojci potrebni za kremu:
Litru mlijeka i 1/2 litre vode stavite zajedno kuhati.
Za to vrijeme dobro izmiksati 6 žumanjaka i 7 žlica šećera.
Zatim u 200 ml mlijeka (od ukupne količine)zamutiti 6 žlica oštrog brašna i 6 žlica gustina. Sve skupa izmiješati i ukuhati u mlijeko.
Kada je krema kuhana dodajte joj 3 vanil šećera i malo ohladite ( 10-tak minuta).
Za to vrijeme izmiksajte bjelanjke i 7 žlica šećera.
Ručno pomiješajte žutu kremu i snijeg od bjelanjaka te prelijte preko donjeg dijela lisnatog tijesta. Gornji list stavite kada se krema potpuno ohladi da vam ostane hrskavo tijesto. Posipajte ih šećerom u prahu!
Jedna od mogućih varijanti su kremšnite s keksima i šlagom koji stavite na kraju i po njemu naribajte čokoladu!
Najbitniji dio ovog recepta je kakve zapravo vi kremšnite volite? Ako su to čvršće kremšnite onda žlica za mjeru neka bude vrhom puna, ali ako volite kao i mi da budu meke i drhtave onda nemojte pretjerati s brašnom i gustinom (žlica razom). Uvijek volim naglasiti da svaki recept treba prilagoditi ukusu i željama domaćice na zadovoljstvo svih ukućana!
Servus i u slast svima :)





Post je objavljen 25.05.2016. u 08:03 sati.