DOMAĆI KUKURUZNI KRUŠČIĆ
Pozdrav! Dobila sam domaće brašno od bijelog kukuruza s Rastoka, Plitvička jezera! Mljeveno je na staroj drvenoj mlinici u posebnom vodeničarskom naselju gdje se spajaju rijeke Slunjčica i Korana, spoj veličanstvene prirode i etnografske baštine! Ako ste ikada kušali pravi domaći kukuruzni kruh, onda znate o čemu govorim. Kruh koji je istovremeno grub,tvrd, vlažan, sladak, a opet najbolji na svijetu :) Recept sam dobila u naslijeđe, a ovo posebno dragocjeno brašno je više nego dovoljan razlog da danas ispečem domaći kruh! Već i sama pomisao na okus ovog kruha vraća me u djetinjstvo, a miris koji se širi mojom kuhinjom je nešto neprocijenjivo! Sastojci potrebni za izradu kruha: Prvo morate 500 g kukuruznog brašna preliti s 600 ml vruće slane vode i ostaviti da se ohladi. Potom zagrijati 100 ml mlijeka i napraviti kvas od žlice šećera i svježeg kvasca. Ohlađenom kukuruznom brašnu dodajte 600 g glatkog bijelog brašna, žlicu soli,2 velike žlice svinjske masti (ili neke druge masnoće) i dignuti kvas. Zamijesite kruh i stavite ga u kalup da se diže nekih 15-tak minuta, pecite na 200*C oko 35 minuta pa ga spustite na niži nivo u pećnici i pecite još 15-tak minuta. Servus i u slast :) Oznake: kruh i peciva, bijeli kukuruz, Rastoke |
< | studeni, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |