ORADA IZ PEĆNICE
Pozdrav svima!
Poznato je da imamo najljepše more i najbolju ribu, ali nekako je sve teže doći do lijepih, svježih komada. Kada sam ugledala ove dvije ljepotice odlučila sam da ne propustim priliku nego krećem s njihovom pripremom. Ovako pripremljene su uvijek dobrodošle za moj stol. Pošto nam je roštilj prekriven snijegom ja sam preuzela kuhaču i pripremila orade koje svi volimo, a vjerujem da bi i brancin bio jednako dobar pripremljen na ovaj način. Ukućani su pohvalili ovaj moj uradak, a nadam se da ćete i vi guštati uz ovako pripremljenu ribu. Obavezan dodatak ovom ručku je kvalitetno vrhunsko vino, možda čaša fine malvazije? :) Sastojci: 2 orade - cca. 600 g 1 kg mladog krumpira 3 mrkve 1 glavica luka 6 režnjeva češnjaka 1.5 dcl bijelog vina 1 dcl vode maslinovo ulje ružmarin, sol, biber i vegeta Postupak: Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem. Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica postane hrskava. Servus i uživajte :) |
< | siječanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |