Gurmanka

28.05.2017., nedjelja

BRANCIN ZA PET!

Pozdrav svima!
Donosim vam jednostavan recept za pripremu brancina u pećnici. Cijela moja obitelj obožava brancina pripremljenog na ovaj način, pa pokušajte i vi, ako još niste. Sigurno svaka domaćica ima svoj omiljeni recept, ni sama nikada ne mijenjam ono s čime sam zadovoljna, zato izvolite :)
Sastojci:
4 brancina
1 kg mladog krumpira
3 mrkve ili nekog povrća po vašem ukusu, možda tikvice
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
2 dcl bijelog vina
1 dcl vode
maslinovo ulje
ružmarin, sol, biber...
Postupak:
Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem.
Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica
ne postane hrskava.
Ako nismo u prilici ispeći je na roštilju uživamo u ribi pripremljenoj i na ovaj način!
Servus, uživajte i vi:)






Oznake: brancin, pećnica, čista petica


- 11:21 - Komentari (46) - Isprintaj - Link

02.02.2016., utorak

PEĆNICE S PIROLIZOM

Pozdrav svima!
Možda nekom pomogne moja današnja priča jer kada sam ja trebala savjet nitko nije imao saznanja o pirolizi. Nedavno sam krenula u potragu za pećnicom naivno misleći da su dimenzije jedina smjernica koja mi je potrebna. Kada su me prodavači počeli zasipati informacijama odlučila sam se malo informirati o svemu. Štreberica, kakva sam u svemu, vratila se u dućan oboružana šalabahterima i nisam izašla bez pećnice s pirolizom. Zašto??? Zbog svih onih sati koje sam provela klečeći pred starom pećnicom i ribajući do iznemoglosti. Danas samo okrenem program za pirolizu koji traje jedan sat, skuham si kavicu i uživam. Kada čišćenje završi prebrišem pećnicu vlažnom krpom i to je to! Kupovina koja se zaista isplatila :)
Moram li znati što je piroliza? Piroliza je kemijska razgradnja organskih tvari djelovanjem topline na visokoj temperaturaturi bla, bla...
Za mene piroliza znači da taj prljavi posao danas pećnica radi sama, i vjerujte mi da se svaki put tome iznova čudim i veselim.
Zaključak je da se ni trena nemojte dvoumiti oko kupovine pećnice s pirolizom jer je vrijedna svake pohvale!
Nadam se da su fotografije pravi Corpus delicti :)


Oznake: pećnica, čišćenje, piroliza


- 11:26 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

08.01.2016., petak

ORADA IZ PEĆNICE

Pozdrav svima!
Poznato je da imamo najljepše more i najbolju ribu, ali nekako je sve teže doći do lijepih, svježih komada. Kada sam ugledala ove dvije ljepotice odlučila sam da ne propustim priliku nego krećem s njihovom pripremom. Ovako pripremljene su uvijek dobrodošle za moj stol. Pošto nam je roštilj prekriven snijegom ja sam preuzela kuhaču i pripremila orade koje svi volimo, a vjerujem da bi i brancin bio jednako dobar pripremljen na ovaj način. Ukućani su pohvalili ovaj moj uradak, a nadam se da ćete i vi guštati uz ovako pripremljenu ribu. Obavezan dodatak ovom ručku je kvalitetno vrhunsko vino, možda čaša fine malvazije? :)
Sastojci:
2 orade - cca. 600 g
1 kg mladog krumpira
3 mrkve
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
1.5 dcl bijelog vina
1 dcl vode
maslinovo ulje
ružmarin, sol, biber i vegeta
Postupak:
Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem.
Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica postane hrskava.
Servus i uživajte :)





Oznake: orada, pećnica, ručak


- 07:56 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO