BRANCIN ZA PET!
Pozdrav svima!
Donosim vam jednostavan recept za pripremu brancina u pećnici. Cijela moja obitelj obožava brancina pripremljenog na ovaj način, pa pokušajte i vi, ako još niste. Sigurno svaka domaćica ima svoj omiljeni recept, ni sama nikada ne mijenjam ono s čime sam zadovoljna, zato izvolite :) Sastojci: 4 brancina 1 kg mladog krumpira 3 mrkve ili nekog povrća po vašem ukusu, možda tikvice 1 glavica luka 6 režnjeva češnjaka 2 dcl bijelog vina 1 dcl vode maslinovo ulje ružmarin, sol, biber... Postupak: Očistite ribu, osušite je i posolite samo s unutarnje strane, a ako je veća malo je zarežite nožem. Krumpir i mrkvu očistite i narežite na ploške. Luk prerežite na pola, a češnjak na krupnije komadiće. Začinite krumpir i povrće, dodajte maslinovo ulje i posložite na pleh za pečenje. Ribu stavite na posteljicu od povrća, prelijte vinom, vodom i maslinovim uljem te pokrite folijom. Pecite je sat vremena na 220*C, maknite foliju i nastavite peći na 250*C dok ne dobije lijepu boju,a korica ne postane hrskava. Ako nismo u prilici ispeći je na roštilju uživamo u ribi pripremljenoj i na ovaj način! Servus, uživajte i vi:) Oznake: brancin, pećnica, čista petica |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |