DOMAĆI KRUH
DOMAĆI KRUH
Vani pada kiša a ja sam odlučila ispeći fini, mirišljavi bakin kruščić. Jednostavan je recept i svakako ga pokušajte ispeći, nećete požaliti. Prvo prelijte 2 dcl vruće vode preko 200 g kukuruznog brašna. Ostavite da se ohladi. Popite kavicu a nakon tog uzmite: 200 g glatkog bijelog brašna 100 g polubijelog brašna 100 g raženog brašna Sve to stavite u posudu sa kukuruznim brašnom. Staviti još: cca. 2.8 dcl vode 1 veliku žlicu soli 1 veliku žlicu šećera 1 suhu germu komadić maslaca (cca. 10g) Sve to skupa zamijesiti, staviti u posudu , ostaviti 45min da se diže i staviti u pećnicu Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. Pogledajte sliku. Bon appetit :) |
listopad, 2015 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |