Gurmanka

22.10.2015., četvrtak

DOMAĆI KRUH

DOMAĆI KRUH
Vani pada kiša a ja sam odlučila ispeći fini, mirišljavi bakin kruščić.
Jednostavan je recept i svakako ga pokušajte ispeći, nećete požaliti.
Prvo prelijte 2 dcl vruće vode preko 200 g kukuruznog brašna. Ostavite da se ohladi.
Popite kavicu a nakon tog uzmite: 200 g glatkog bijelog brašna
100 g polubijelog brašna
100 g raženog brašna
Sve to stavite u posudu sa kukuruznim brašnom.
Staviti još: cca. 2.8 dcl vode
1 veliku žlicu soli
1 veliku žlicu šećera
1 suhu germu
komadić maslaca (cca. 10g)
Sve to skupa zamijesiti, staviti u posudu , ostaviti 45min da se diže i staviti u pećnicu
Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. Pogledajte sliku.
Bon appetit :)
- 20:06 - Komentari (1) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO