DOMAĆI KRUH
Vani pada kiša a ja sam odlučila ispeći fini, mirišljavi bakin kruščić.
Jednostavan je recept i svakako ga pokušajte ispeći, nećete požaliti.
Prvo prelijte 2 dcl vruće vode preko 200 g kukuruznog brašna. Ostavite da se ohladi.
Popite kavicu a nakon tog uzmite: 200 g glatkog bijelog brašna
100 g polubijelog brašna
100 g raženog brašna
Sve to stavite u posudu sa kukuruznim brašnom.
Staviti još: cca. 2.8 dcl vode
1 veliku žlicu soli
1 veliku žlicu šećera
1 suhu germu
komadić maslaca (cca. 10g)
Sve to skupa zamijesiti, staviti u posudu , ostaviti 45min da se diže i staviti u pećnicu
Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. Pogledajte sliku.
Bon appetit :)