BRIOCHE (BRIOŠ)
Dobro vam jutro, dragi moji! Danas vam darujem mali, slatki francuski kruh. Pronašla sam ovaj recept i odmah ga isprobala te vam mogu reći da je fantastičan. Brioche je tradicionalan, a ipak tako moderan, lagane strukture i savršeno pristaje uz toplo mlijeko i Nutellu. Probajte! Tijesto: 235 g omekšalog maslaca 335 g glatkog brašna 1 žličica soli 50 ml mlijeka 1 suha germa 20 g šećera 4 cijela jaja Rastopiti germu i šećer u toplom mlijeku. Miksati omekšali maslac,dodati mu kvas, brašno i na kraju umiksajte jedno po jedno jaje. Premazati zdjelu uljem i istresti tijesto u nju te ga ostaviti da se diže 1 sat. Uzmite uski dugoljasti kalup i premažite ga maslacem. Tijesto podijelite na 4 dijela i složite 4 kugle jednu do druge u kalup. Škarama zarežite vrh svake i ostavite dizati jedan sat, premažite jajem te stavite peći na 180*C oko 40 minuta. Kada porumeni izvadite ovu predivnu mirisnu štrucu i uživajte! Servus :) Oznake: brioš, slatki kruh |
< | prosinac, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |