Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

BRIOCHE (BRIOŠ)


Dobro vam jutro, dragi moji!
Danas vam darujem mali, slatki francuski kruh. Pronašla sam ovaj recept i odmah ga isprobala te vam mogu reći da je fantastičan. Brioche je tradicionalan, a ipak tako moderan, lagane strukture i savršeno pristaje uz toplo mlijeko i Nutellu.
Probajte!
Tijesto:
235 g omekšalog maslaca
335 g glatkog brašna
1 žličica soli
50 ml mlijeka
1 suha germa
20 g šećera
4 cijela jaja
Rastopiti germu i šećer u toplom mlijeku. Miksati omekšali maslac,dodati mu kvas, brašno i na kraju umiksajte jedno po jedno jaje.
Premazati zdjelu uljem i istresti tijesto u nju te ga ostaviti da se diže 1 sat.
Uzmite uski dugoljasti kalup i premažite ga maslacem. Tijesto podijelite na 4 dijela i složite 4 kugle jednu do druge u kalup. Škarama zarežite vrh svake i ostavite dizati jedan sat, premažite jajem te stavite peći na 180*C oko 40 minuta. Kada porumeni izvadite ovu predivnu mirisnu štrucu i uživajte!
Servus :)





Post je objavljen 11.12.2015. u 07:39 sati.