Gurmanka

15.03.2016., utorak

BRIOŠ SA ČOKOLADOM I MARELICAMA

Pozdrav svima!
Već sam prije radila jednu varijantu ovog finog, slatkog francuskog kruha. Danas dijelim s vama brioš od čokolade i suhog voća koji je ispao zaista fantastičnog okusa, ali i interesantnog izgleda kada ga narežete.Tako je tradicionalan, a ipak moderan. Možete ga prilagoditi svojim ukusima i napraviti neku sasvim novu verziju. Najbitnije je da ga pojedete još toplog jer tada je zaista božanstvenog okusa! Uz šalicu toplog mlijeka ili čaja krijepi dušu!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
80 g omekšalog maslaca
2 jaja
1/2 svježe germe
2 žlice šećera
80 ml mlijeka
1/2 žličice soli
2 šake nasjeckane čokolade
šaka nasjeckanih suhih marelica
Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i germe. Izradite mikserom maslac i jaja, dodajte ostale sastojke i kvas. Zamijesite ljepljivo, mekano tijesto koje stavite u posudu premazanu uljem na sat vremena da se diže. Kada se udvostručilo podijelite ga na dva dijela. Jednoj polovini umijesite čokoladu i stavite na dno kalupa, a drugoj marelice i stavite je na čokoladni dio. Sve skupa ostavite još mirovati 30 minuta, premažite žumanjkom i stavite peći na 180*C oko 35 minuta!
Kažu da ga nije dobro rezati dok je još topao, ali samo navalite! Pojedite ga baš takvog jer je tada najbolji!
Servus i uživajte:)







Oznake: brioš, čokolada, marelice


- 21:27 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

11.12.2015., petak

BRIOCHE (BRIOŠ)


Dobro vam jutro, dragi moji!
Danas vam darujem mali, slatki francuski kruh. Pronašla sam ovaj recept i odmah ga isprobala te vam mogu reći da je fantastičan. Brioche je tradicionalan, a ipak tako moderan, lagane strukture i savršeno pristaje uz toplo mlijeko i Nutellu.
Probajte!
Tijesto:
235 g omekšalog maslaca
335 g glatkog brašna
1 žličica soli
50 ml mlijeka
1 suha germa
20 g šećera
4 cijela jaja
Rastopiti germu i šećer u toplom mlijeku. Miksati omekšali maslac,dodati mu kvas, brašno i na kraju umiksajte jedno po jedno jaje.
Premazati zdjelu uljem i istresti tijesto u nju te ga ostaviti da se diže 1 sat.
Uzmite uski dugoljasti kalup i premažite ga maslacem. Tijesto podijelite na 4 dijela i složite 4 kugle jednu do druge u kalup. Škarama zarežite vrh svake i ostavite dizati jedan sat, premažite jajem te stavite peći na 180*C oko 40 minuta. Kada porumeni izvadite ovu predivnu mirisnu štrucu i uživajte!
Servus :)



Oznake: brioš, slatki kruh


- 07:39 - Komentari (8) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO