BRIOŠ SA ČOKOLADOM I MARELICAMA
Pozdrav svima!
Već sam prije radila jednu varijantu ovog finog, slatkog francuskog kruha. Danas dijelim s vama brioš od čokolade i suhog voća koji je ispao zaista fantastičnog okusa, ali i interesantnog izgleda kada ga narežete.Tako je tradicionalan, a ipak moderan. Možete ga prilagoditi svojim ukusima i napraviti neku sasvim novu verziju. Najbitnije je da ga pojedete još toplog jer tada je zaista božanstvenog okusa! Uz šalicu toplog mlijeka ili čaja krijepi dušu! Sastojci potrebni za tijesto: 250 g glatkog brašna 80 g omekšalog maslaca 2 jaja 1/2 svježe germe 2 žlice šećera 80 ml mlijeka 1/2 žličice soli 2 šake nasjeckane čokolade šaka nasjeckanih suhih marelica Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i germe. Izradite mikserom maslac i jaja, dodajte ostale sastojke i kvas. Zamijesite ljepljivo, mekano tijesto koje stavite u posudu premazanu uljem na sat vremena da se diže. Kada se udvostručilo podijelite ga na dva dijela. Jednoj polovini umijesite čokoladu i stavite na dno kalupa, a drugoj marelice i stavite je na čokoladni dio. Sve skupa ostavite još mirovati 30 minuta, premažite žumanjkom i stavite peći na 180*C oko 35 minuta! Kažu da ga nije dobro rezati dok je još topao, ali samo navalite! Pojedite ga baš takvog jer je tada najbolji! Servus i uživajte:) Oznake: brioš, čokolada, marelice |
BRIOCHE (BRIOŠ)
Dobro vam jutro, dragi moji! Danas vam darujem mali, slatki francuski kruh. Pronašla sam ovaj recept i odmah ga isprobala te vam mogu reći da je fantastičan. Brioche je tradicionalan, a ipak tako moderan, lagane strukture i savršeno pristaje uz toplo mlijeko i Nutellu. Probajte! Tijesto: 235 g omekšalog maslaca 335 g glatkog brašna 1 žličica soli 50 ml mlijeka 1 suha germa 20 g šećera 4 cijela jaja Rastopiti germu i šećer u toplom mlijeku. Miksati omekšali maslac,dodati mu kvas, brašno i na kraju umiksajte jedno po jedno jaje. Premazati zdjelu uljem i istresti tijesto u nju te ga ostaviti da se diže 1 sat. Uzmite uski dugoljasti kalup i premažite ga maslacem. Tijesto podijelite na 4 dijela i složite 4 kugle jednu do druge u kalup. Škarama zarežite vrh svake i ostavite dizati jedan sat, premažite jajem te stavite peći na 180*C oko 40 minuta. Kada porumeni izvadite ovu predivnu mirisnu štrucu i uživajte! Servus :) Oznake: brioš, slatki kruh |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |