GERMKNEDLE
Pozdrav! Austrijski tradicionalni desert, dizane knedle s marmeladom od šljiva! Fantastični spoj okusa slatkog toplog tijesta, reske marmelade i glatkog mirisnog preljeva od vanilije! Svakako ovo morate isprobati, biti ćete više nego zadovoljni! Sastojci potrebni za tijesto: 250 g glatkog brašna 1/2 žličice soli 30 g šećera svježi kvasac 30 g rastopljenog maslaca 120 ml mlijeka jaje naribana korica jednog limuna aroma vanilije - napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca - dodajte ga brašnu i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se digne -kada se diglo podijelite ga na 4 komada i svaki prstima oblikujte u krug - u sredinu svakog stavite žlicu marmelade, koja ne mora biti nužno od šljiva (mislim da bi fantastično odgovaralo šumsko voće) - pritisnite prstima krajeve i oblikujte 4 velike knedle koje ostavite da se dižu dok vi ne ugrijete veliku posudu s vodom, naime ove knedle se kuhaju na pari - posudu s ključalom vodom prekrite krpom ili sitom protiv prskanja masnoće, stavite knedle i pokrijte ih drugom zdjelom tako da ostane prostora da se knedle dignu - kuhajte ih točno 16 minuta - kada su gotove prelite ih s ovim fantastičnim umakom od vanilije kojeg mi je dosta ostalo, pa sam ga iskoristila za nešto drugo, ali to je već druga priča :) Umak od vanilije: 2 žumanjaka žlica gustina 3 žlice šećera 2 žlice arome vanilije 300 ml mlijeka 200 ml slatkog vrhnja - u posudi izradite pjenjačom sve sastojke, stavite ih kuhati na srednju vatru, kuhajte oko 10 minuta, ali ne brinite što umak nije jako gust, takav mora biti, nježan i da fino klizi preko knedla - uzmite jednu toplu knedlu, prelite je obilno umakom od vanilije i posipajte po želji makom Zar ne da je ukusno, uživajte i u slast :) Oznake: kruh i peciva, germknedle, pekmez, mak |
< | veljača, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 |