Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

GERMKNEDLE



Pozdrav!
Austrijski tradicionalni desert, dizane knedle s marmeladom od šljiva!
Fantastični spoj okusa slatkog toplog tijesta, reske marmelade i glatkog mirisnog preljeva od vanilije!
Svakako ovo morate isprobati, biti ćete više nego zadovoljni!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
1/2 žličice soli
30 g šećera
svježi kvasac
30 g rastopljenog maslaca
120 ml mlijeka
jaje
naribana korica jednog limuna
aroma vanilije
- napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca
- dodajte ga brašnu i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se digne
-kada se diglo podijelite ga na 4 komada i svaki prstima oblikujte u krug
- u sredinu svakog stavite žlicu marmelade, koja ne mora biti nužno od šljiva (mislim da bi fantastično odgovaralo šumsko voće)
- pritisnite prstima krajeve i oblikujte 4 velike knedle koje ostavite da se dižu dok vi ne ugrijete veliku posudu s vodom, naime ove knedle se kuhaju na pari
- posudu s ključalom vodom prekrite krpom ili sitom protiv prskanja masnoće, stavite knedle i pokrijte ih drugom zdjelom tako da ostane prostora da se knedle dignu
- kuhajte ih točno 16 minuta
- kada su gotove prelite ih s ovim fantastičnim umakom od vanilije kojeg mi je dosta ostalo, pa sam ga iskoristila za nešto drugo, ali to je već druga priča :)


Umak od vanilije:
2 žumanjaka
žlica gustina
3 žlice šećera
2 žlice arome vanilije
300 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
- u posudi izradite pjenjačom sve sastojke, stavite ih kuhati na srednju vatru, kuhajte oko 10 minuta, ali ne brinite što umak nije jako gust, takav mora biti, nježan i da fino klizi preko knedla
- uzmite jednu toplu knedlu, prelite je obilno umakom od vanilije i posipajte po želji makom
Zar ne da je ukusno, uživajte i u slast :)






Post je objavljen 21.02.2017. u 07:42 sati.