MIJEŠANI KRUH S ORASIMA
Pozdrav svima!
Švrljajući po internetu naletjela sam i na recept za ovaj vrlo interesantan kruh. Pošto uživam u svim vrstama kruha i peciva, što nije zdravo, odlučila sam napraviti ovu zdravu varijantu kruha. Bijelog brašna ni mrvicu, a kruh jednako dobar! Kažu da mogu uživati u njemu bez imalo grižnje savjesti, da je apsolutno zdrav. Nasjeckani orasi mu daju jednu hrskavu notu, a i posebnog je izgleda baš zbog njih. Probajte ga i vi, ovo je zaista jedan divan rustikalan beskvasni kruh! Sastojci za tijesto: 250 g raženog brašna 200 g integralnog brašna 50 g heljdinog brašna 100 g nasjeckanih oraha 500 ml vode 2 žlice soka od limuna 2 žličice soli 2 žličice sode Prvo pomiješajte suhe sastojke, dodajte vodu i sok od limuna te orahe. Dobiti ćete ljepljivu smjesu koju ostavite malo mirovati, cca. 30 minuta. Pekla sam kruh u kalupu 30 x 11 cm koji sam prethodno obložila papirom za pečenje. Stavite tijesto u kalup, razrežite ga po sredini i stavite peći na 220*C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200*C i pecite još oko 30 minuta. Pečeni kruh odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi. Probajte ga i vi! Hvala Maji na ovom posebnom receptu! Servus :) Oznake: miješani kruh, orasi, beskvasni |
< | siječanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |