DIZANE ROLICE
Pozdrav! Istovremeno s blagdanima dolazi nam i vrijeme za pripremu tradicionalnih kolača. Neizostavne orahnjače, makovnjače, vanil kiflice... i sve ostale predivne slastice koje će ukrašavati naše blagdanske stolove! Danas imam za vas mali prijedlog kako da napravite naše poznate dizane štruce, ali u novom modernijem ruhu! Pronađite vaš omiljeni stari zaboravljeni recept za dizano tijesto i napunite ga nadjevom koji najviše vole vaši ukućani :) Rolice su vrlo sočne, meke i predivno izgledaju! Možete se poigrati s nadjevom, pa napraviti dvije rolice s orasima, a dvije s makom te zadovoljiti sve ukuse! Najbolji dio je što nije uopće bitno da li će rolice puknuti prilikom pečenja, jer se peku u kalupu koji ih drži i oblikuje! Neka ovo budu vaše prve dizane štruce, sigurna sam da ćete uživati u njima :) Tko još nema omiljeni recept za dizano tijesto neka pokuša s ovim, dobar je! Sastojci potrebni za dizano tijesto: 500 g glatkog brašna 1 kvasac 250 ml mlijeka 4 žlice šećera 1/2 žličice soli 2 jaja 70 g otopljenog maslaca Zamijesite mekano tijesto i ostavite ga odmarati 15-tak minuta. Za to vrijeme pripremite omiljeni nadjev, ne mora to nužno biti mak ili orah, rolice mogu biti samo premazane nutellom, a i običan džem će savršeno poslužiti! Kada se je tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela ili 2, ovisi o vama i svaki tanko razvaljajte u pravokutnik koji je širine vašeg uskog dugoljastog kalupa u kojem ćete ih peći. Premažite tijesto nadjevom i zarolajte te složite rolice u uski kalup za kruh. Premažite ih žumanjkom razmućenom u malo mlijeka te ostavite da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 180*C i pecite oko 30 minuta dok ne porumene i dobiju lijepu boju! Posipajte ih šećerom u prahu i uživajte! Servus :) Varijanta s orasima! Rolice s nutellom! Oznake: kolači, dizane rolice, nutella |
< | prosinac, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |