FOCCACIA - TANKA POGAČA
Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept. Ispekla sam foccaciu ( da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste. Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem. Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina. Može li bolje od tog! Sastojci za pogaču: 500 g oštrog brašna 2 žličice soli 1 svježa germa 80 ml maslinovog ulja 250 ml tople vode - zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup - premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju - po želji utisnuti masline ili cherry rajčice Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem. Servus :) Oznake: pogača, foccacia, Slano, posno |
listopad, 2015 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |