Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

FOCCACIA - TANKA POGAČA


Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept.
Ispekla sam foccaciu ( da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste.
Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem.
Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina.
Može li bolje od tog!
Sastojci za pogaču:
500 g oštrog brašna
2 žličice soli
1 svježa germa
80 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
- zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup
- premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju
- po želji utisnuti masline ili cherry rajčice
Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem.
Servus :)



Post je objavljen 23.10.2015. u 10:23 sati.