PARFE KOLAČ
Pozdrav svima!
Već dugo radim parfe prema ovom receptu i vrlo je pouzdan jer uvijek ispadne dobro, pa ako vam dolaze gosti... Možete ga napraviti kao tortu u okruglom kalupu, dvobojan tako da u pola kreme stavite 3 žlice čokolade u prahu ili možete napraviti ovu moju novu voćnu izmišljenu varijantu. Kako god bilo, kolač je izdašan, lagan, sočan, a prije svega predivno izgleda i idealan je izbor za razna slavlja, rođendanske proslave i vesela druženja! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 5 jaja prstohvat soli 2 žlice gustina 3 žlice kakaa prašak za pecivo 100 g šećera 80 g maslaca žlica arome vanilije 100 g krupno narezanih lješnjaka Prvo miksajte bjelanjke s pinkom soli i ostavite sa strane. Žutanjke i šećer miksajte pa dodajte polako ostale sastojke. Maslac dodajte otopljen, a lješnjake popržene i grubo nasjeckane. Na kraju lagano, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u podmazan kalup i pecite na 180*C oko pola sata. Biskvit ohladite i prerežite na pola, ako ste ga pekli u kalupu za torte. Tko ga je pekao u uskoj tepsiji neka ga ostavi da se samo ohladi. Parfe krema: 5 žumanjaka 200 g šećera 2 vanil šećera 400 ml mlijeka 30 g želatine + 150 ml vode 700 ml slatkog vrhnja Žumanjke i šećere izradite mikserom i prelijte toplim mlijekom te sve skupa stavite na vatru i malo prokuhajte. Kada se ohladi dodajte smjesi želatinu zagrijanu u 150 ml vode. Sada je trenutak da smjesu podijelite na dva dijela ako želite dio čokoladnog parfea. U pola kreme samo dodajte 3 žlice čokolade u prahu i dobro promiješajte. Kada se sve skupa malo ohladi ručno umiješajte izrađeni šlag od slatkog vrhnja. Kremu možete samo preliti preko biskvita i staviti preko noći u frižider da se stisne. Pošto sam napravila domaći džem od višanja koji obožavam, prvo sam s njim premazala biskvit, pa tek onda stavila parfe kremu. Lagano sam ukrasila kolač crvenim preljevom za torte, ali to je završni tač koji prepuštam vama i vašoj kreativnosti. Kolač možete rezati okruglom modlom, kao kocke ili je to pak predivna torta! Servus i nadam se da ćete uživati u ovom laganom parfe kolaču :) Oznake: kolači, parfe krema, vanilija, višnje |
< | listopad, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |