Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

PARFE KOLAČ

Pozdrav svima!
Već dugo radim parfe prema ovom receptu i vrlo je pouzdan jer uvijek ispadne dobro, pa ako vam dolaze gosti... Možete ga napraviti kao tortu u okruglom kalupu, dvobojan tako da u pola kreme stavite 3 žlice čokolade u prahu ili možete napraviti ovu moju novu voćnu izmišljenu varijantu. Kako god bilo, kolač je izdašan, lagan, sočan, a prije svega predivno izgleda i idealan je izbor za razna slavlja, rođendanske proslave i vesela druženja!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
5 jaja
prstohvat soli
2 žlice gustina
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
100 g šećera
80 g maslaca
žlica arome vanilije
100 g krupno narezanih lješnjaka
Prvo miksajte bjelanjke s pinkom soli i ostavite sa strane. Žutanjke i šećer miksajte pa dodajte polako ostale sastojke. Maslac dodajte otopljen, a lješnjake popržene i grubo nasjeckane. Na kraju lagano, ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u podmazan kalup i pecite na 180*C oko pola sata. Biskvit ohladite i prerežite na pola, ako ste ga pekli u kalupu za torte. Tko ga je pekao u uskoj tepsiji neka ga ostavi da se samo ohladi.
Parfe krema:
5 žumanjaka
200 g šećera
2 vanil šećera
400 ml mlijeka
30 g želatine + 150 ml vode
700 ml slatkog vrhnja
Žumanjke i šećere izradite mikserom i prelijte toplim mlijekom te sve skupa stavite na vatru i malo prokuhajte.
Kada se ohladi dodajte smjesi želatinu zagrijanu u 150 ml vode. Sada je trenutak da smjesu podijelite na dva dijela ako želite dio čokoladnog parfea. U pola kreme samo dodajte 3 žlice čokolade u prahu i dobro promiješajte.
Kada se sve skupa malo ohladi ručno umiješajte izrađeni šlag od slatkog vrhnja.
Kremu možete samo preliti preko biskvita i staviti preko noći u frižider da se stisne.
Pošto sam napravila domaći džem od višanja koji obožavam, prvo sam s njim premazala biskvit, pa tek onda stavila parfe kremu.
Lagano sam ukrasila kolač crvenim preljevom za torte, ali to je završni tač koji prepuštam vama i vašoj kreativnosti.
Kolač možete rezati okruglom modlom, kao kocke ili je to pak predivna torta!
Servus i nadam se da ćete uživati u ovom laganom parfe kolaču :)








Post je objavljen 07.10.2016. u 21:39 sati.