FRITULE S JABUKAMA / AMERIČKE KRAFNE
Pozdrav svima!
Fašničko je vrijeme, a priprema krafni vam je tlaka. Nema potrebe stvarati si stres u ova već i onako stresna vremena. Krafne moraju imati poseban bijeli prsten, stavlja li se rum ili rakija, hoće li biti masne,..? Preskočite sva ta pitanja i napravite jednostavne, a tako fine, dobre, stare, domaće fritule. Neka to danas ne budu obične fritule, već ih obogatite jabukama i cimetom. Cimet će im dati onaj neponovljivi miris, a jabuke prepoznatljiv okus. Gotove su za 15-ak minuta, a vjerujte mi da se vaši ukućani neće ni zapitati gdje su nestale krafne. Domaće fritulice, fine i mirišljave, pravi su izbor za današnji fašnički dan! Sastojci potrebni za izradu fritula: -200g brašna -50g šećera -100 mL mlijeka -pola praška za pecivo -1/4 žličice soli -žličica cimeta -jaje -2 žlice rastopljenog maslaca -vanilija -jabuka oguljena i narezana na kockice Miksajte sve sastojke, vadite fritule malom žlicom i pecite na već prethodno ugrijanom ulju. Možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti rastopljenom čokoladom. Uživajte u ovim malenim i mirisnim kuglicama! Možete se odlučiti i pokušati napraviti američku varijantu krafni koja je svakako zdravija jer se ne peku u dubokoj masnoći. Prhke su i hrskave te vam svakako preporučam da isprobate i ovu varijantu! AMERIČKE KRAFNE (DONUTS) Sastojci za tijesto: -500 g glatkog brašna -250 g šećera -280 ml mlijeka -220 g rastopljenog maslaca -2 jaja -1 žlica arome vanilije -1/2 praška za pecivo -1/2 žličice soli Prvo miksajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke, a na kraju umiješajte brašno. Koristila sam vrećicu za šlag i pomoću nje sam napunila kalup za krafne. Prvo ga nauljite i stavite smjesu pa se neće zalijepiti za kalup. Pecite ih na 220*C oko 15 minuta. Umočite ih u preljev od čokolade i ukrasite po želji. |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |