PRHKA ŠTRUDLA S VIŠNJAMA
Pozdrav!
Hrskavo prhko tijesto i moj mirisni džem od višanja dali su savršen spoj koji ovaj desert čini fantastičnim! Ideju za štrudlu i recept za tijesto sam pronašla na Majinom blogu koji pratim s zadovoljstvom jer ona zna kako se rade dobri kolači! Originalni recept za nadjev od višanja možete potražiti kod nje, a ja sam ovu predivnu štrudlu napravila sa svojim džemom od višanja i ispala je fantastična! Toplo, ukusno, mirisno, slatko... ovo je pravo zadovoljstvo za sve vas koji želite malo zasladiti i uljepšati svoju svakodnevicu :) Sastojci potrebni za tijesto: 400 g brašna pola žličice soli 150 g masti 2 žumanjka 3 žlice šećera 2 vanilin šećera svježi kvasac 100 ml toplog mlijeka Ugrijte mlijeko i žlicu šećera te dodajte kvasac i pričekajte desetak minuta da se digne. Mikserom izradite mast, šećer i žumanjke te dodajte brašnu u koje ste prethodno umiješali kvasac. Zamijesite glatko tijesto i ostavite ga da odmori 30 minuta. Tanko ga razvaljajte u pravokutnik veličine 30x40 cm i premažite nadjevom od višanja. Jedan kraj duže strane ostavite bez nadjeva oko 5 cm i zarolajte štrucu prema tom kraju. Krajeve štrudle pritisnite blago s prstima da nadjev ne izlazi van i ostavite je još 30-tak minuta da se diže. Ugrijte pećnicu na 180*C i pecite štrudlu oko 45 minuta tj.dok ne dobije lijepu boju,ohladite je i posipajte šećerom u prahu! Servus i u slast :) Oznake: kolači, štrudla, višnje, prhko |
< | siječanj, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |