KRUH OD KRUMPIRA
Pozdrav svima!
Domaći kruh s krumpirom sigurno će vas osvojiti svojim mirisom i okusom te vam neće biti žao potrošiti malo vremena za njegovu izradu. Kao i svaki topli kruh, svojim mirisom zavodi i mami te će vaše ukućane sigurno privući u kuhinju. Samo još pripremite teglicu domaćeg ajvara i druženje može započeti. Probajte ga i dozvolite da vam uljepša ovaj kišni dan! Ako vam je ostalo pirea od ručka, super, trebate oko 500 g krumpira.Tko nema pirea neka skuha cca. 3 krumpira i nariba ga. Krumpiru dodajte: 400 g brašna 2 žličice soli 30 ml maslinovog ulja 1 kvasac i žlica smeđeg šećera, 140 ml tople vode (napravite kvas). Zamijesite tijesto, pouljite posudu i ostavite ga 30 minuta da se diže.Nakon toga ga ponovo premijesite, napravite okrugli kruščić i stavite u posudu za pečenje da se diže dok ne zagrijete pećnicu na 210*C. Stavite kruh i pecite ga 1 sat, dok ne porumeni. Malo ga ohladite i navalite dok je još topao jer tada je najbolji! (Kažu da nije zdravo jesti topli kruh,ali to zadovoljstvo mi nitko ne može oduzeti). Servus i ignorirajte ovu dosadnu kišu:) Oznake: kruh od krumpira, pogača |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |