Gurmanka

21.03.2017., utorak

CHEESECAKE S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda je potrebno za ovaj fantastičan, lagan i osvježavajuć kolač!
Izbor voća s kojim ćete ga kombinirati ovisi samo o vama, a podlogu napravite od keksa kao ja ili od prhkog tijesta. Ako volite biskvit i on može poslužiti kao podloga ove uvijek moderne i posebne torte :)
Moja ekipa je uživala u njoj tako da vam preporučam da je svakako napravite!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
Umak od borovnica:
150 g borovnica
70 g šećera
žlica gustina
žlica soka od limuna
- borovnice mogu biti svježe ili zamrznute
- na srednjoj vatri kuhajte sve sastojke dok se voće ne počne raspadati
- procijedite umak i stavite hladiti
Nadjev:
200 g bijele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
500 g sira mascarponea
40 g šećera u prahu
naribana korica limuna
240 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu i 4 žlice vrhnja
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja
- sir i šećer dobro izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu i koricu limuna
- na samom kraju ručno umiješajte šlag i smjesu premažite preko podloge od keksa
- sa umakom od borovnica možete se poigrati i ukrasiti tortu prema svojoj želji
- ja sam odlučila preliti cijelu tortu umakom od borovnica, rasporediti svježe borovnice po torti i sve preliti crvenim preljevom za torte, ispala je fantastično!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, cheesecake, borovnice, oreo keksi


- 07:45 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

01.12.2016., četvrtak

BANANA SPLIT CHEESECAKE

Pozdrav!
Kao velika ljubiteljica cheesecakea često pokušavam pronaći neke nove okuse koji će razveseliti moje ukućane.
Banana split je jedna od mojih omiljenih slastica i podsjeća me na more, sunce, ljeto...
Pitala sam se zašto ne uživati u ovom finom okusu tijekom cijele godine, pa sam pronašla recept za ovu finu tortu koja je ustvari vrlo jednostavna za napraviti. Slasna je i ukusna, prepuna bogatih okusa čokolade i vanilije sa blagom naznakom okusa banane.
Osnova je izvrsna i može poslužiti kao baza kolača koji će maštoviti kreativci upotpuniti svojim omiljenim okusima i raznim svježim voćem, mogućnost kombiniranja je zaista velika!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g čokoladnih ili običnih čajnih kolutića
8 žlica otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelite maslacem i utisnite na dno kalupa ta torte
Krema:
želatina + 50 ml hladne vode
150 g čokolade + 3 žlice mlijeka
500 g krem sira (mascarpone)
2 banane
pola limuna
100 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Postupak:
- namočite želatinu da nabubri
- otopite čokoladu i mlijeko
- mikserom izradite sir, šećer u prahu i dodajte smjesi tekuće slatko vrhnje i ugrijanu želatinu
- podijelite smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješajte rastopljenu čokoladu
- banane narežite i pokapajte limunovim sokom da ne pocrne te slažite na podlogu od keksa
- prelijte ih s pola bijele kreme preko koje stavite cijelu crnu kremu, pa završite s ostatkom bijele
Dobro rashladite tortu i ukrasite čokoladom, šlagom, voćem...
Servus i u slast :)




Oznake: torte, cheesecake, banane


- 09:10 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

06.10.2016., četvrtak

CHEESECAKE U TRI NIJANSE


Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati?
Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća:
150 g čajnih kolutića
žlica meda
5 žlica otopljenog maslaca
Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra.
Umak od šumskog voća:
300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice)
50 g šećera
žlica soka od limuna
žlica vode
5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode
Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice.
Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća.
Krema od sira:
300 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
5 g želatine u prahu + 2 žlice vode
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri.
Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag.
Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu.
Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom.
Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom.
Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte!
Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :)



Oznake: torte, cheesecake, šumsko voće


- 08:50 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

17.09.2016., subota

CHEESECAKE S LIMUNOM

Pozdrav svima!
Cheesecake je jedna od mojih omiljenih slastica i makar najviše uživam u klasičnom cheesecakeu često se volim poigrati s različitim namirnicama i aromama. Tako da sam napravila mnogo različitih kombinacija s raznovrsnim voćem, ali limun nikako da dođe na red. Moram vam priznati da sam jako zadovoljna dobivenim okusom, kolač je kremast, lagan i ima blagu aromu limuna. Spoj hrskave podloge od keksa i kremastog nadjeva je neodoljiv! Pogriješila sam što sam ga pekla u kalupu promjera 26 centimetara, pa je torta ispala malo preniska. Svakako ga ispecite u manjem kalupu 20 - 22 centimetra, a gore ne morate stavljati moju glazuru (mada je jako ukusna), nego vaš cheesecake možete uljepšati jednim crvenim preljevom za torte!
Sastojci potrebni za izradu torte:
180 g keksa (Digestive, čajni kolutići...)
3 žlice krušnih mrvica
80 g rastopljenog maslaca
naribana korica dva limuna
Usitnite kekse, dodajte limunovu koricu i mrvice te pomiješajte s otopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite na dno kalupa za torte.
Nadjev:
500 g krem sira ( uvijek koristim za cheesecake ABC sir)
200 g kiselog vrhnja
naribana korica dva limuna
5 žlica šećera
žlica meda
3 jaja
aroma vanilije
3 žlice gustina
Mikserom izradite prvo sir i vrhnje, pa smjesi dodajte ostale sastojke dok jaja umiješajte na kraju postepeno, jedno po jedno.
Nadjev prelijte preko podloge i pecite tortu na 180*C oko 40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Kada se potpuno ohladila možete je ukrasiti samo kriškama limuna, nekom glazurom ili preljevom za torte.
Glazura koju sam koristila je jako ukusna, pa ako želite možete je probati i vi. Fantastična je i uz razne dizane voćne rolice, kao preljev za kuglofe, voćni kruh..., a potrebno je samo nekoliko sastojaka za nju.
Za glazuru vam je potrebno: 2 žlice krem sira, 2 žlice šećera u prahu i dvije žlice toplog mlijeka.
Možete je premazati preko cijele torte ili samo malo prošarati po njoj. Jednom sam ovu tortu prelila crvenim preljevom za torte što je izgledalo vrlo dekorativno, a nije ni malo umanjilo njen okus.
Osobno, jako volim ovu tortu jer nema preintenzivan okus limuna (korištena je samo naribana korica, bez soka), jako je lagana i sočna!
Servus i uživajte u njenom okusu svježine :)



Oznake: cheesecake, ABC, limun, torta


- 09:17 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

29.07.2016., petak

CHEESECAKE OD BOROVNICA

Pozdrav svima!
Moje najdraže voće u kombinaciji sa sirom, ne može biti loše, dapače kolač je ispao fenomenalan. Ova torta sa sirom i borovnicama idealna je poslastica za sve prigode, a može se raditi u svim oblicima ( kao kolač, torta ili tart...). Ovo je jedan jako lagan i ukusan desert za koji je potrebno izdvojiti malo vremena, a rezultat će oduševiti i vas i vaše ukućane. Lagana, lepršava i vesela tortica, pravi je uvod za vesele ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu torte:
230 g keksa (Digestive ili čajni kolutići)
80 g otopljenog maslaca

500 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
200 ml jogurta
2 žlice soka od limuna
6 žlica šećera u prahu
2 žlice želatine

300 g borovnica
6 žlica šećera
2 žlice soka od limuna
2 žlice želatine
Borovnice, šećer i limunov sok zagrijte na blagoj vatri. Želatinu namočite sa 2 žlice hladne vode i ostavite da stoji 5 minuta, pa dodajte borovnicama i miješajte dok se ne otopi. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego je umiješate u bijeli dio kreme.
Kekse usitnite, prelijte s maslacem i utisnite u manji kalup za torte (22 cm).
Mikserom izradite sir, jogurt i vrhnje te toj smjesi dodajte otopljenu želatinu sa dvije žlice vode i kremu podijelite na tri dijela. Jedan dio pomiješajte s plodovima borovnica koje ste prokuhali i malo soka te prelijte preko keksa. Drugi dio kreme pomiješajte samo sa par žlica soka tako da krema bude svjetlija od donjeg dijela torte, ali nemojte preliti odmah da se kreme ne pomiješaju nego pričekajte da želatina počne stezati. Za sam vrh torte ostavite bijelu kremu koju možete blago ukrasiti s nekoliko crvenih kapljica soka ili preliti preljevom za torte.
Torta je predivnog okusa, a o izgledu prosudite sami!
Servus i uživajte:)






Oznake: cheesecake, mascarpone, borovnice


- 07:51 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

10.06.2016., petak

CHEESECAKE OD BRESKVE

Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe.
Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta.
Nadjev od sira:
400 g mascarpone sira
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
50 ml soka od limuna
žlica marmelade od breskve ili marelice
želatina
Preljev:
velika konzerva kompota od breskve 820 g
200 ml soka od kompota i 200 ml vode
2 preljeva za torte
Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji.
Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne.
Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć!
Servus :)





Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta


- 22:47 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

21.04.2016., četvrtak

CHEESECAKE OD BOROVNICA

Pozdrav svima!
Postoje mnogobrojne varijante ovog kolača i uvijek nas iznova oduševljavaju. Ovom predivnom cheesecakeu predivan spoj okusa daje kombinacija čokolade, borovnica i kokosa. Nevjerojatno je lagan i kremast, a u njemu možete uživati tijekom cijele godine, ovisno s kojim voćem ga želite kombinirati. To što je jednostavan i brzo gotov ne umanjuje ni malo njegov fantastičan i poseban okus!
Podloga:
200 g čokoladnih suhih keksa
50 g kokosa
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse, dodajte im kokos i prelijte otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte tako da obložite i rub kalupa.
Nadjev:
300 g voća ( borovnice, višnje,...)
250 g krem sira (mascarpone)
70 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
140 ml soka od voća
želatina
boja (ako je potrebno)
Borovnice samljeti i propasirati, sok lagano zagrijati i dodati mu želatinu koju treba samo lagano otopiti.
Mikserom izraditi sir i šećer, dodati šlag te na kraju voće i otopljenu želatinu. Sve skupa lagano pomiješati i ako treba dodajte još malo boje da bude intenzivnije. Prelijte smjesu preko podloge i stavite na hlađenje.
Ako želite tortu možete preliti glazurom od čokolade:100 g čokolade i 40 g maslaca
Servus i uživajte u torti koje će biti vaš idealan izbor za nadolazeće tople dane :)




Oznake: cheesecake, borovnice, torta


- 07:12 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

20.02.2016., subota

KLASIČNI CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj klasični recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta i postojana. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake je za mene jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa!
Podloga:
300 g čajnih kolutića
150 g maslaca
Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.
Nadjev:
1 kg ABC sira
4 jaja
300 g šećera u prahu
4 vanil šećera
sok od pola limuna
Sve skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180*C oko 45 minuta, dok ne dobije boju!
Kada se torta ohladi na kremu staviti preljev od:
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
2 crvena kisela vrhnja
Sve skupa lagano promiješati i premazati tortu, a po želji je možete pred serviranje ukrasiti svježim voćem!
Servus i uživajte jer ovo je pravi slatki užitak koji čini život ljepšim:)


Oznake: cheesecake, torta


- 09:00 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se