Gurmanka

18.09.2017., ponedjeljak

KRUH S LUKOM

Pozdrav!
Evo ga,hladi se na prozorskoj dasci, miriše i mami, prolaznike, mene, pa opet prolaznike...
Nestao je moj današnji osjećaj tuge i sjete, a mojom kuhinjom i dušom sada su zavladale samo ugoda i toplina koje bude lijepa sjećanja i uspomene!
Njih može probuditi samo miris netom pečenog, još toplog domaćeg kruha :)
P.S. Recept danas nije važan, danas su važni osjećaji!


Oznake: kruh i peciva, mladi luk, sreća


- 12:16 - Komentari (42) - Isprintaj - Link

14.09.2017., četvrtak

PALAČINKICE





Ovako izgleda malo slatko zadovoljstvo i dobar trenutak ukraden od svakodnevice...
Servus :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: ostalo, palačinke, slastice


- 18:31 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

11.09.2017., ponedjeljak

AJVAR




Usprkos trenutnoj životnoj situaciji u kojoj se nalazim tradicija nije iznevjerena i oooooogromna količina ajvara jučer je pripremljena uz svesrdnu pomoć i na sveopće zadovoljstvo moje obitelji!
Detaljniji recept možete pronaći ovdje!
Servus :)

Oznake: ostalo, zimnica, ajvar


- 07:17 - Komentari (43) - Isprintaj - Link

05.09.2017., utorak

SVILENI CHEESECAKE

Pozdrav!
Danas nešto jednostavno, samo jedan sasvim, sasvim običan kolač koji me je ostavio bez riječi!
Kolač koji je tako svilen, mekan, sočan, ukusan... koji je jednostavno savršen!
Uvjerite se sami :)
Sastojci potrebni za izradu kolača:
6 jaja
250 g krem sira
50 g maslaca
100 ml mlijeka
aroma vanilije
žlica limunovog soka
60 g glatkog brašna
20 g gustina
prstohvat soli
140 g šećera
- odvojite bjelanjke i izradite ih mikserom u snijeg postepeno dodavajući šećer
- na pari otopite maslac, sir i mlijeko te maknite da se malo ohladi i dodajte vaniliju
- sada polako umiješajte žumanjke, gustin i brašno
- na samom kraju rukom lagano pomiješajte snijeg od bjelanjaka dobivenoj smjesi
- pećnicu ugrijte na 160*C, a smjesu ulijte u kalup promjera 22 cm i s vanjske strane obložite aluminijskom folijom jer se kolač peče u vodenoj kupelji
- znači, kalup sa smjesom stavite u dublji pleh i nalijte vruće vode do pola njegove visine
- kolač pecite točno 1 sat, ugasite pećnicu i otvorite malo vrata pećnice te ga ostavite još 15-tak minuta u njoj da se malo rashladi
- možete ga servirati dobro ohlađenog s narezanim jagodama koje ste prethodno pomiješali s nekoliko žlica šećera i ostavili da se šećer dobro otopi
- po želji prelijte jagode crvenim preljevom za torte
Lagano, osvježavajuće i ukusno, za svaku preporuku!
Servus :)







Oznake: kolač, chesecake, svileni, jagode


- 21:24 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

01.09.2017., petak

MEDENE KOCKE



Jednostavnost koja će vam podariti poseban užitak i vratiti vas u djetinjstvo kada su medenjaci Medeno srce bili vaš omiljeni desert :)
Recept za ove ukusne medene kocke pronašla sam na Majinom blogu!
Detalje možete pogledati ovdje!
U slast :)

Oznake: kolači, med, cimet, čokolada


- 11:46 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se