Gurmanka

19.05.2017., petak

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Pozdrav!
Čim sam na mojoj omiljenoj kulinarskoj stranici Home Cooking A. vidjela sliku ove predivne torte odmah sam je odlučila napraviti, ali ovaj put nisam ostala baš oduševljena.
Prema njezinom predivnom izgledu sam očekivala i podjednako dobar okus koji je ovaj put izostao :(
Da se razumijemo, torta je fina i jestiva, ali puno manje od očekivanog. Pošto za njenu pripremu trebaju čak 3 želatine već drugi dan je postala žilava i gumenasta, nimalo mekana i kremasta na što sam navikla i očekujem od ovako lijepe slastice.
Tortu koja je fantastična i ima ono"nešto" možete pronaći ovdje!
Za sve one koji možda ne smiju iz nekog razloga jesti mascarpone evo ipak recepta tortice koja je u biti tako malena da je možete pojesti već prvi dan dok je još mekana i svježa!
Ovo je verzija sa smanjenom količinom želatine pa vjerujem da će biti i vrlo ukusna :)
P.S. Svakako radite kreme po redu tako da se slojevi stignu stisnuti da ne bi došlo do miješanja krema!
Sastojci potrebni za tortu promjera 20 cm:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup
Tamna krema:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
160 ml šlaga od slatkog vrhnja
mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja
- namočite želatinu u vodu da nabubri
- mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja
- ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag
- na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje
Mliječna i bijela krema:
- umijesto tamne čokolade sada koristite mliječnu i bijelu čokoladu te sve ostale sastojke u istim omjerima
- tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi
- prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem
Servus i uživajte u ovoj maloj čokoladnoj ljepotici :)




Oznake: torte, tri čokolade, mousse


- 07:45 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

16.05.2017., utorak

ČOKOLADNA ROLADA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu jednostavnu, ali okusom bogatu čokoladnu poslasticu koja će, uvjerena sam zadovoljiti sve ljubitelje čokolade!
Ukusan sočan čokoladni biskvit ispunjen je laganim mousseom i preliven čokoladnom glazurom!
Jednostavno je, ovo morate svakako isprobati!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
60 g glatkog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
1/2 žličice soli
4 jaja
140 g šećera
žličica instant kave
20 ml ulja
- zagrijte pećnicu na 180*C i obložite pek papirom lim veličine 30x40 cm
- sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi
- u drugoj mikserom izradite prvo jaja i šećer te dodajte ulje i žličicu instant kave
- polako umiješajte suhe sastojke i smjesu raširite na lim za pečenje
- biskvit pecite oko 10-tak minuta ( provjerite čačkalicom)
- odmah ga prvo odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite da se hladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
200 ml slatkog vrhnja izrađenog u šlag
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg vrhnja
- kada se malo ohladi umiješajte otopljenu čokoladu u šlag i ručno sve dobro pomiješajte
- biskvit premažite s kremom i ponovo zarolajte te stavite u frižider da se dobro ohladi
- prije serviranja prelijte ga čokoladnom glazurom
Sastojci potrebni za glazuru:
30 g čokolade
30 ml slatkog vrhnja
- otopite u mikrovalnoj i njome ukrasite roladu
- možete je i samo posipati kakaom ili ukrasiti svježim voćem
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, rolada, čokolada, mousse


- 07:43 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

14.03.2017., utorak

LIMUN MOUSSE




Pozdrav!
Današnja slatka priča je nastavak priče o limun curdu!
Ako ga ne želite iskoristiti u teksturi jedne aromatične i snažne kreme, napravite od nje mousse koji je tako blag i lagan da ga morate zavoljeti!
Fantastično odgovara uz snažne čokoladne biskvite jer daje predivan kontrast čokoladi svojom svježinom!
Srca za Valentinovo su bila pravi primjer ove idealne simbioze :)



Sastojci potrebni za kremu:
4 žumanjka
200 g šećera u prahu
80 g maslaca
100 ml soka od limuna
- šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi s debelim dnom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati
- ostavite je da se malo ohladi dok vi ne napravite šlag od 200 ml slatkog vrhnja
- lagano ga umiješajte u kremu od limuna i vaš mousse je gotov, ne može biti lakše!
Naravno, mousseom možete ukrašavati torte, razne kolače, fantastičan je uz čokoladne kuglofe ili muffine...
Moj izbor je mousse od limuna u čaši ukrašen sa svježim voćem i kao stvoren za užitak, zar ne?
Servus i uživajte :)







Oznake: kolači, mousse, limun


- 07:44 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

08.12.2016., četvrtak

MOUSSE IZNENAĐENJE




Pozdrav!
Tko ne voli čokoladnu mousse tortu?
Jedan sasvim naoko običan svakodnevni kolač krije u sebi posebno iznenađenje :)
Punjen je pjenicom koja je tako lagana, a opet bogatog okusa! Kolač predivno izgleda, sočan je i ukusan, pa mi ne preostaje ništa drugo nego vam preporučiti da se malo poigrate i napravite svoje slatko iznenađenje!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
40 g kakaa
100 ml vruće vode
150 g brašna
140 g šećera
žličica sode bikarbone
prstohvat soli
70 ml ulja
5 jaja
aroma vanilije
Postupak:
- odvojite bjelanjke i napravite snijeg
- pomiješajte kakao i vruću vodu te ostavite da se malo ohladi
- mikserom izradite jaja, šećer i ulje te postepeno dodajte ostale sastojke, a snijeg od bjelanjka dodajte ručno na samom kraju
- smjesu pecite u uskom kalupu oko 40 minuta (probajte sa čačkalicom)
Sastojci potrebni za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
4 žlice kakaa
aroma vanilije
- sve sastojke izradite mikserom i dobit ćete finu laganu kremu
- kada se biskvit ohladi prerežite uzdužno gornji dio kolača koji će vam kasnije služiti kao poklopac
- sredinu izdubite i napravite tunel koji napunite kremom
- poklopite s odrezanim biskvitom i premažite ostatkom kreme
- ukrasite po želji, možda s malo čokoladne glazure ili svježim voćem
Servus i u slast :)








Oznake: kolači, mousse, kakao, iznenađenje


- 09:22 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

23.04.2016., subota

TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem!
Sastojci potrebni za izradu torte:
250 g Digestiv keksa
100 g rastopljenog maslaca
Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite.
Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja.
Bijeli mousse od čokolade:
200 g bijele čokolade
150 ml + 200 ml slatkog vrhnja
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila.
Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade!
Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :)


Oznake: torta, jagode, bijela čokolada, mousse


- 08:26 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se