Gurmanka

31.10.2018., srijeda

PANNA COTTA OD ČOKOLADE

Pozdrav!
Najbolje što možete dobiti od čokolade, baršunasta krema prepuna aroma, a hrskavi listići od badema joj daju jednu posebnu orašastu notu!
Morate se uvjeriti kako u vrlo kratkom vremenu možete i sami napraviti ovu savršenu deliciju :)
Sastojci potrebni za panna cottu:
200 g tamne čokolade
500 ml slatkog vrhnja
80 gr šećera
pola želatine ( 5g)
listići od badema
- slatko vrhnje zajedno sa šećerom prokuhajte do vrenja
- maknite s vatre i umiješajte želatinu koju ste prethodno namočili u 2 žlice hladne vode
- na kraju umiješajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se dobro ne rastopi
- po želji možete dodati rum, aromu mente ili vanilije...
- u navlažene flašice izlijte kremu i ostavite je da se stisne u hladnjaku
- prije serviranja možete je posuti hrskavim bademima ili svježim voćem po izboru
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, krema, čokolada


- 06:37 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

04.02.2017., subota

TIRAMISU MOUSSE

Pozdrav svima!
Apsolutno obožavam tiramisu iako baš nisam ljubiteljica piškota. Oduvijek me oduševljavala ta bogata glatka krema, pa sam odlučila izbaciti piškote iz ovog recepta. Volim mascarpone, šlag i okus kave, pa zašto ih ne složiti u čašu i samo uživati u ovoj predivnoj kombinaciji okusa. Danas je takav dan kada mi nisu potrebni keksi, kolači, torte... Dovoljna mi je mala žličica i božanstvena tiramisu krema servirana u običnoj teglici i današnji dan je upravo postao savršen!
Sastojci potrebni za tiramisu kremu:
11/2 žličica instant kave
50 ml vruće vode
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
250 g mascarponea
žlica arome vanilije
žlica kakaa
naribana čokolada za ukras
Skuhati kavu i ostaviti da se malo ohladi.
Mikserom izraditi slatko vrhnje, a mascarpone i šećer u prahu miksati posebno te mu dodati 3 žlice skuhane kave. Lagano ručno dodajte šlag i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje. Čašu, zdjelicu ili prigodnu staklenku naizmjence punite kremom i posipajte kakaom da se vide slojevi koji čine cijelu ovu priču interesntnijom!
Na sam vrh naribajte čokoladu i tek tada će ovaj desert postati kompletan!
Servus i uživajte :)


Oznake: kolači, tiramisu, krema, mascarpone


- 17:14 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

14.11.2016., ponedjeljak

PITA OD LIMUNA



Pozdrav!
Dakle, danas imam za vas jedan lagan i osvježavajući kolač koji će svojom aromom i okusom sigurno zadovoljiti sve ljubitelje slastica. Hrskava prhka podoga prelivena glatkom kremom od limuna okus je koji svi volimo, a možemo uživati u njemu tijekom cijele godine. Ako ste obožavatelj limuna onda je ovo pravi kolač za vas!
Sastojci potrebni za podlogu:
170 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
žličica praška za pecivo
vanil šećer
2 žumanjka
Zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu tepsije 20x30 cm. Ispikajte ga malo vilicom i stavite peći na 200*C dok ne porumeni. Ostavite ga da se ohladi!
Krema od limuna:
žličica želatine + 4 žlice hladne vode
3 jaja
250 g šećera
limunova korica
60 ml limunovog soka
250 g maslaca
Na pari mikserom izradite kremu od jaja, šećera i limuna, miksajte je oko 8 minuta dok se malo ne ugusti.
Maknite je s vatre i dodajte nabubrelu želatinu, a kada se malo rashladi i maslac. Sve dobro izradite mikserom i prelijte preko ohlađene i pečene kore.
Pitu ostavite u frižideru da se dobro stisne, posipajte je šećerom u prahu i ukrasite kako želite.
Svoju pitu sam ukrasila kriškama ušećerenog limuna, ali dobro bi odgovarao i šlag koji možete servirati uz pitu!
Servus i uživajte u aromatičnoj piti od limuna :)











Oznake: kolači, pita, limun, krema


- 08:56 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

05.04.2016., utorak

PANNA COTTA S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem pravi klasik iz svijeta slastica. Pokušajte ovim tradicionalnim desertom probuditi vaša osjetila i dozvolite da vas odvede u pravi tropski raj. Vanilija, jagoda i tek blagi nagovještaj mente prava su kombinacija za stvaranje slatke bombe koja će eksplodirati vašim osjetilima. Probajte i vi, brzo i jednostavno!
Sastojci potrebni za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
vrećica želatine
žlica arome vanilije
150 g šećera
Želatinu namočite u par žlica hladne vode (prema uputstvu).
Slatko vrhnje, šećer i vaniliju lagano zagrijte na laganoj vatri te dodajte želatinu da se otopi. Dovoljno je da vrhnje bude vruće, ne treba zakuhati. Dobivena smjesa je potpuno tekuća, ali to neka vas ne brine, kasnije će očvrsnuti. Napunite staklene čaše i ostavite nekoliko sati na hladnom mjestu.
Dok se krema hladi vi pripremite preljev od jagoda za što vam je potrebno:
500 g jagoda
70 g šećera
2 žlice vode
Jagode operite, narežite i stavite kuhati. Kada omekšaju, usitnite ih štapnim mikserom i procijedite. Preljev od jagoda ohladite i prelijte preko ohlađene panna cotte. Ukrasite desert svježim listićima mente,vjerujte mi, okus je zaista prava eksplozija!
Servus i uživajte :)


Oznake: panna cotta, jagode, menta, krema


- 22:21 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO