Gurmanka

12.03.2018., ponedjeljak

TIRAMISU



... slatki užitak, ali ovaj put u serviran u čašicama!
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: desert, tiramisu, Čaća


- 12:35 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

04.02.2017., subota

TIRAMISU MOUSSE

Pozdrav svima!
Apsolutno obožavam tiramisu iako baš nisam ljubiteljica piškota. Oduvijek me oduševljavala ta bogata glatka krema, pa sam odlučila izbaciti piškote iz ovog recepta. Volim mascarpone, šlag i okus kave, pa zašto ih ne složiti u čašu i samo uživati u ovoj predivnoj kombinaciji okusa. Danas je takav dan kada mi nisu potrebni keksi, kolači, torte... Dovoljna mi je mala žličica i božanstvena tiramisu krema servirana u običnoj teglici i današnji dan je upravo postao savršen!
Sastojci potrebni za tiramisu kremu:
11/2 žličica instant kave
50 ml vruće vode
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
250 g mascarponea
žlica arome vanilije
žlica kakaa
naribana čokolada za ukras
Skuhati kavu i ostaviti da se malo ohladi.
Mikserom izraditi slatko vrhnje, a mascarpone i šećer u prahu miksati posebno te mu dodati 3 žlice skuhane kave. Lagano ručno dodajte šlag i stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje. Čašu, zdjelicu ili prigodnu staklenku naizmjence punite kremom i posipajte kakaom da se vide slojevi koji čine cijelu ovu priču interesntnijom!
Na sam vrh naribajte čokoladu i tek tada će ovaj desert postati kompletan!
Servus i uživajte :)


Oznake: kolači, tiramisu, krema, mascarpone


- 17:14 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

24.08.2016., srijeda

TIRAMISU KOLAČ

Pozdrav svima!
Ništa nije bolje nego se ovih vrućih dana osvježiti hladnim desertom. Tiramisu je jedna od tih neodoljivih slastica koje nije potrebno peći. Bogat je i pahuljast tako da se doslovno topi u ustima. Nije ni čudo da ga svi vole, a ja ću danas podijeliti s vama svoj recept za jedan klasičan Tiramisu koji ćete sigurno i vi zavoljeti!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
300 g piškota
espresso kava (hladna) + rum
6 jaja
10 žlica šećera
aroma vanilije
500 g mascarponea
Prvo skuhajte jaku espresso kavu i po želji joj dodajte malo ruma (ja sam dodala žlicu arome vanilije).
Uzmite kalup ili lim veličine 30 x 30 centimetara u koji ćete slagati kolač.
Odvojite bjelanjke, a žumanjcima dodajte 6 žlica šećera te ih mikserom malo izradite na pari dok ne dobijete gustu svijetlu smjesu. Ovaj recept volim baš zbog toga što u njega ne idu sirovi žumanjci nego su toplinski obrađeni.
Na kraju smjesi dodajte 2 žlice arome vanilije i ostavite da se dobro ohladi.
Za to vrijeme napravite snijeg od bjelanjaka i 4 žlice šećera.
Pomiješajte mikserom mascarpone i žumanjke te ručno dodajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivena krema nije jako čvrsta, ali tako treba i biti. Volim kada mi je krema za Tiramisu baršunasta i glatka, gotovo tekuća.
Postupak slaganja:
Kratko umočite piškote u kavu i poslažite na dno kalupa. Premažite ih s pola kreme te složite drugi red piškota koji prekrijte s ostatkom kreme.
Obilno posipajte s kakaom u prahu i ostavite u frižideru da se dobro rashladi!
Servus i uživajte u jednom od omiljenih kolača moje obitelji:)



Oznake: tiramisu, mascarpone, kava


- 22:05 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se