Gurmanka

25.05.2017., četvrtak

KREM PITA OD JAGODA

Pozdrav!
Pošto sam oduvijek veliki obožavatelj tradicionalnih pita pokušat ću ovu napraviti u malo modernijem ruhu!
Za njenu izradu koristila sam samo jagode, ali vi možete koristiti bilo koju kombinaciju voća, sigurna sam da će i dalje ostati ukusna!
Mislim da bi se i maline savršeno uklopile, ali to ću ostaviti za slijedeći put :)
Sastojci potrebni za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup veličine 22 cm tako da i bočne stranice budu oko 2 cm visine obložene keksima
- sada rastopite 150 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja te 2/3 čokolade prelijte po podlozi od keksa, a mali dio ostavite za ukrašavanje
- podlogu stavite u frižider da se stisne dok vi radite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
500 g mascarponea
100 g šećera
100 ml kiselog vrhnja
aroma vanilije
240 ml slatkog vrhnja od kojeg napravite šlag
300 g svježih jagoda
- prvo mikserom izradite sir, kiselo vrhnje, vaniliju i šećer
- dodajte ručno šlag od slatkog vrhnja i kremu premažite preko podloge od keksa
- pitu ukrasite narezanim sočnim jagodama i prelijte ostatkom čokolade
- dobro je ohladite prije serviranja
Servus i uživajte u ovoj osvježavajućoj i ukusnoj poslastici :)



Oznake: kolači, pita, oreo keksi, jagode, mascarpone


- 07:42 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

21.03.2017., utorak

CHEESECAKE S BOROVNICAMA

Pozdrav!
Nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda je potrebno za ovaj fantastičan, lagan i osvježavajuć kolač!
Izbor voća s kojim ćete ga kombinirati ovisi samo o vama, a podlogu napravite od keksa kao ja ili od prhkog tijesta. Ako volite biskvit i on može poslužiti kao podloga ove uvijek moderne i posebne torte :)
Moja ekipa je uživala u njoj tako da vam preporučam da je svakako napravite!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g oreo keksa
60 g maslaca
- usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte promjera 22 cm.
Umak od borovnica:
150 g borovnica
70 g šećera
žlica gustina
žlica soka od limuna
- borovnice mogu biti svježe ili zamrznute
- na srednjoj vatri kuhajte sve sastojke dok se voće ne počne raspadati
- procijedite umak i stavite hladiti
Nadjev:
200 g bijele čokolade
4 žlice slatkog vrhnja
500 g sira mascarponea
40 g šećera u prahu
naribana korica limuna
240 ml slatkog vrhnja
- otopite čokoladu i 4 žlice vrhnja
- mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja
- sir i šećer dobro izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu i koricu limuna
- na samom kraju ručno umiješajte šlag i smjesu premažite preko podloge od keksa
- sa umakom od borovnica možete se poigrati i ukrasiti tortu prema svojoj želji
- ja sam odlučila preliti cijelu tortu umakom od borovnica, rasporediti svježe borovnice po torti i sve preliti crvenim preljevom za torte, ispala je fantastično!
Servus i u slast :)





Oznake: torte, cheesecake, borovnice, oreo keksi


- 07:45 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2017  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se