Gurmanka

11.06.2019., utorak

SVILENI CHEESECAKE S TREŠNJAMA





Lagan i ukusan desert koji dolazi još više do izražaja ovako upotpunjen svježim voćem, ovaj put kombiniran s mirisnim trešnjama!

Recept možete pronaći ovdje!

Servus i u slast :)

Oznake: torte, desert, cheesecake, trešnje


- 20:12 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

17.05.2018., četvrtak

ŠTRUDLA OD TREŠANJA





... od prvih (susjedovih), slatkih kao med, vruća i mirisna :)

Oznake: kolači, štrudla, trešnje


- 19:42 - Komentari (41) - Isprintaj - Link

09.07.2016., subota

MEDENI KOLAČ S TREŠNJAMA

Pozdrav svima!
Trešnje, limun, med, ljeto... pravi razlozi da napravite ovaj predivan kolač. Drugačiji je i posebnog okusa jer su u njemu isprepleteni okusi zime i ljeta. Tijesto miriše na cimet i med dok vas lagana osvježavajuća krema od limuna odvodi u tople ljetne dane prožete voćnim aromama. Neobičan, lagan, osvježavajući... prosudite sami!
Sastojci potrebni za tijesto:
80 g meda
300 g brašna
2 jaja
100 g šećera
žličica cimeta
70 g maslaca
žličica sode bikarbone
žličica praška za pecivo
Na pari kratko prokuhajte jaja, šećer i med, maknite s vatre i dodajte maslac i brašno. Zamijesite tijesto i stavite ga u frižider na sat vremena da se ohladi i stisne.
Zatim ga razvaljajte u pravokutnik i uzdužno narežite na pruge (4 kom). U sredinu svake trake tijesta složite očišćene trešnje ili višnje. Prstima spojite tijesto štipajući mu krajeve i složite u okrugli kalup za torte te ga pecite na 180*C dok ne porumeni (vidi sliku)!



Ako želite već sada možete završiti kolač. Posipajte ga šećerom u prahu ili premažite s malo marmelade i vaš kolač je spreman za kušanje.
Oni koji to žele neka nastave dalje i naprave ovaj predivan lagani mousse od limuna kojim će premazati kolač.
Mousse od limuna:
2 žumanjka
jedno cijelo jaje
8 žlica šećera
50 ml soka od limuna
5 žlica narezanog maslaca
200 ml slatkog vrhnja
Na pari miksajte 10-tak minuta jaja, šećer i sok od limuna. Kada pobijeli i krema postane gusta maknite s vatre i dodajte maslac.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i polako ga ručno umiješajte u hladnu kremu.
Premažite podlogu kremom, prelijte preljevom i ukrasite svježim voćem !
Servus i uživajte :)






Oznake: med, trešnje, mousse od limuna


- 08:06 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

13.06.2016., ponedjeljak

KOLAČ OD TREŠANJA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za kolač od trešanja koji je tako jednostavan, a super pogodan za izradu jer je sezona trešanja počela. Okus mu je zaista nevjerojatan, mene podsjeća na veliku voćnu palačinku. Za ovaj kolač trebate samo nekoliko uobičajenih sastojaka i predivne sočne trešnje. Pecite ga sve dok se ne napuhne te postane hrskav i zlatan, a možete ga poslužiti tek posutog s malo šećera još toplog kao desert ili čak i za doručak!
Uživajmo ovog ljeta u predivnim svježim trešnjama i jednostavnim voćnim kolačima!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
400 g svježih trešanja
30 g rastopljenog maslaca
4 jaja
240 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
1/4 žličice soli
100 g šećera
2 žlice arome vanilije
šećer u prahu (za posipanje)
Premažite kalup za torte maslacem i posipajte s 2 žlice šećera. Trešnjama izvadite koštice, ali pazite da ostanu cijele. Moja kćer je to napravila pomoću slamke za sok, pokušajte :)
Na dno kalupa rasporedite u jednom sloju očišćene trešnje.
Mikserom izradite jaja i šećer te dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Dobivena smjesa je jako rijetka, ali neka vas to ne brine jer takva mora biti. Lagano je prelijte preko trešanja i stavite peći na 200*C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju!
Posipajte još topli kolač sa šećerom u prahu i uživajte u plodovima kojim nas priroda tako nesebično daruje!
Servus :)



Oznake: kolač, trešnje, topli desert


- 08:57 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO