Gurmanka

31.03.2017., petak

HOBOTNICA IZ PEKAČA





Dobar tek vam želim!
P.S. Naša bogata gastronomska tradicija zadovoljava sve ukuse, nije peka ali u okus ove naše poznate delicije nimalo ne sumnjajte :) :)
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: hobotnica, peka, povrće


- 13:36 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

13.09.2016., utorak

PIZZA LAĐICE 2

Pozdrav svima!
Još jedna verzija uvijek željenog obroka u mojem domu, naravno, radi se o pizzi. Ovaj put sam je napravila u obliku lađica da razbijemo monotoniju još jednom veselom verzijom domaćeg peciva. Tijesto je jako ukusno, ali i deblje tako da ove lađice preporučam onima koji vole pizzu s debljim tijestom. Nadjenite ih svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
450 g glatkog brašna
žličica soli
2 žlice ulja
pola svježeg kvasca
žlica šećera
230 ml tople vode
110 ml toplog mlijeka
Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik. Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
Sada je sve dalje prepušteno vašoj kreativnosti i ukusu. Ako vam se sviđaju moje lađice onda premažite tijesto paradajzom, napunite ga šunkom, paprikom, kukuruzom te bogato posipajte sirom. Stavila sam još i malo feta sira te premazala rubove tijesta žumanjkom.
Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!
Servus i uživajte u finom, mirisnom domaćem pecivu :)


Oznake: domaće pecivo, pizza, povrće


- 09:20 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

29.03.2016., utorak

GRČKA POGAČA

Pozdrav svima!
Skoro sve je moguće ispeći,pa čak i salatu. Ova pogača je napravljena od sastojaka grčke salate, mojih omiljenih, a ja sam dodala malo pršuta da je učini još poželjnijom.Za pripremu ovog recepta možete upotrijebiti i ostatke uskrsne šunke. Ova ukusna pogača od maslinovog ulja i origana ispunjena rajčicama, maslinama, lukom i feta sirom izvrstan je izbor ako želite iznenaditi vaše prijatelje nečim novim i drugačijim! Pravo je osvježenje nakon svih tih blagdanskih delicija :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
200 ml tople vode
pola kvasca
120 ml maslinovog ulja
jaje
žličica soli
žličica origana
Napravite kvas od tople vode, žlice šećera i kvasca pa ga ostavite da se digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje dižite sat vremena.
Za to vrijeme pripremite povrće po vašem izboru za nadjev, a ja sam koristila ove sastojke:
200 g smrvljenog feta sira
200 g narezane rajčice i paprike
100 g narezanih maslina
pola narezanog ljubičastog luka
kukuruz
pršut
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela koje razvaljajte na veličinu cca. 20x20 centimetara. Pola tijesta napunite nadjevom, a drugom polovinom ga prekrjite i krajeve samo pritisnite prstima.
Napravite 4 štruce, nožem napravite nekoliko rezova na vrhu da para može izlaziti van kada ih pečete i ostavite da se dižu još 10-tak minuta dok vi ugrijete pećnicu na 200*C. Pecite ih oko 35 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servirajte ih uz neki umak ili jednostavno uz zelenu salatu!
Servus i u slast :)


Oznake: grčka pogača, povrće


- 08:34 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se