Gurmanka

05.02.2019., utorak

MINI QUICHE S LOSOSOM I POVRĆEM





Vrlo ukusan brzinski ručak i mada nisam baš neka ljubiteljica ribe moram vam priznati da je ovo bio jedan sasvim solidan obrok :)
Slano prhko tijesto kao podloga, brokula i mini rajčice, kolutić mozzarelle i losos kojeg možete pronaći u tragovima i to je sva mudrost oko ovog "zahtjevnog" zalogajčića!
Servus i u slast :)

Oznake: mini tart, Slano, losos, povrće


- 14:48 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

01.09.2018., subota

AJVAR





60 nijansi jeseni, krenulo je ... ajvar u početnoj fazi, danas samo predigra :) :)



Provjereno dobar recept kojim se već godinama služim možete pronaći ovdje!

Oznake: zimnica, ajvar, jesen, povrće


- 16:04 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

26.02.2018., ponedjeljak

OSSO BUCCO

Pozdrav!
Cijela ova priča je započela ovako: Kratko ispeći koljenicu te prodinstati sitno nasjeckano povrće!



Dodajemo pelate, crno vino i začine te poklopljeno pečemo u gusenoj posudi na laganoj temperaturi oko 3 sata!




Dan prije sam skuhala palentu i ohladila je te narezala na kocke koje sam kratko prepržila na grill tavi prije serviranja.
Meso mekano i puno mirisa, umak fantastičan, a ručak i više nego uspio!


Servus i u slast :)

Oznake: osso bucco, ručak, povrće


- 07:00 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

26.06.2017., ponedjeljak

KATINA ŠARENA TJESTENINA

Pozdrav svima!
Kada vam ponestane vremena za pripremu ručka pokušajte s ovim receptom i pripremite ovo jednostavno i lagano jelo. Već provjereno i opisano tisuću puta, a uvijek tako fino i originalno jer slijedi sezonu povrća s kojim ga pripremate. Šarena tjestenina je spoj jednostavnosti i dobrog okusa, a piletina se može zamijeniti bilo kojom vrstom mesa po vašem ukusu. Razno povrće, lagano meso i tjestenina pripremljeni u istoj posudi vam garantiraju brz i jednostavan, ali i posebno ukusan obrok!
Način na koji ga moja Kata priprema:
Pileći file nareže na kockice, začini ga mješavinom začina i preprži u woku ili nekoj širokoj tavi. Kada izvadi piletinu preprži nasjeckani mladi luk (velike količine), papriku, paradajz, grašak, šampinjone, limun... Izbor povrća se uglavnom prilagođava sezoni ili vašem ukusu. Kada je povrće malo omekšalo vraća piletinu i sve skupa lagano krčka još desetak minuta. Tjesteninu dodaje na samom kraju (ako se je kuhala posebno) i obavezno sve podlijeva sa škrobnom vodom u kojoj se je kuhala, što jelu daje kompaktniji i sočniji okus! Ponekad tjesteninu (suhu) ubaci kada i povrće u wok te sve krčka zajedno, a podlijeva je s toplom vodom po potrebi. Prednost ovog načina pripreme je kompletan obrok u jednoj posudi.Kada je gotovo dodajte samo malo maslaca koji je zaista točka na " i "ovog finog laganog obroka!
P.S. Moje cure obožavaju špagete i one su neizostavan dio ove kombinacije!
Servus i uživajte :)


Oznake: šarena tjestenina, piletina, povrće


- 12:46 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

31.03.2017., petak

HOBOTNICA IZ PEKAČA





Dobar tek vam želim!
P.S. Naša bogata gastronomska tradicija zadovoljava sve ukuse, nije peka ali u okus ove naše poznate delicije nimalo ne sumnjajte :) :)
Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: hobotnica, peka, povrće


- 13:36 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

13.09.2016., utorak

PIZZA LAĐICE 2

Pozdrav svima!
Još jedna verzija uvijek željenog obroka u mojem domu, naravno, radi se o pizzi. Ovaj put sam je napravila u obliku lađica da razbijemo monotoniju još jednom veselom verzijom domaćeg peciva. Tijesto je jako ukusno, ali i deblje tako da ove lađice preporučam onima koji vole pizzu s debljim tijestom. Nadjenite ih svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
450 g glatkog brašna
žličica soli
2 žlice ulja
pola svježeg kvasca
žlica šećera
230 ml tople vode
110 ml toplog mlijeka
Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik. Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
Sada je sve dalje prepušteno vašoj kreativnosti i ukusu. Ako vam se sviđaju moje lađice onda premažite tijesto paradajzom, napunite ga šunkom, paprikom, kukuruzom te bogato posipajte sirom. Stavila sam još i malo feta sira te premazala rubove tijesta žumanjkom.
Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!
Servus i uživajte u finom, mirisnom domaćem pecivu :)


Oznake: domaće pecivo, pizza, povrće


- 09:20 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

29.03.2016., utorak

GRČKA POGAČA

Pozdrav svima!
Skoro sve je moguće ispeći,pa čak i salatu. Ova pogača je napravljena od sastojaka grčke salate, mojih omiljenih, a ja sam dodala malo pršuta da je učini još poželjnijom.Za pripremu ovog recepta možete upotrijebiti i ostatke uskrsne šunke. Ova ukusna pogača od maslinovog ulja i origana ispunjena rajčicama, maslinama, lukom i feta sirom izvrstan je izbor ako želite iznenaditi vaše prijatelje nečim novim i drugačijim! Pravo je osvježenje nakon svih tih blagdanskih delicija :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
200 ml tople vode
pola kvasca
120 ml maslinovog ulja
jaje
žličica soli
žličica origana
Napravite kvas od tople vode, žlice šećera i kvasca pa ga ostavite da se digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje dižite sat vremena.
Za to vrijeme pripremite povrće po vašem izboru za nadjev, a ja sam koristila ove sastojke:
200 g smrvljenog feta sira
200 g narezane rajčice i paprike
100 g narezanih maslina
pola narezanog ljubičastog luka
kukuruz
pršut
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela koje razvaljajte na veličinu cca. 20x20 centimetara. Pola tijesta napunite nadjevom, a drugom polovinom ga prekrjite i krajeve samo pritisnite prstima.
Napravite 4 štruce, nožem napravite nekoliko rezova na vrhu da para može izlaziti van kada ih pečete i ostavite da se dižu još 10-tak minuta dok vi ugrijete pećnicu na 200*C. Pecite ih oko 35 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servirajte ih uz neki umak ili jednostavno uz zelenu salatu!
Servus i u slast :)


Oznake: grčka pogača, povrće


- 08:34 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO