Gurmanka

14.06.2018., četvrtak

PIZZA PECIVO

Pozdrav svima!
Već svi znate da se volim igrati s tijestom i praviti razno razne pogače, kiflice, pite... Jučer sam za večeru napravila ova peciva koja su svojim ukusom i mekoćom potpuno iznenadila i oduševila cijelu moju ekipu, pa i mene samu. Potpuno isti sastojci kao i za pizzu, a okus i izgled drugačiji. Nešto staro, nešto novo i evo pizze u drugom ruhu, nešto malo interesantnijem, ali uvijek prepoznatljivom :)
P.S. Večeri ispunjene nogometom su pred nama, iznenadite ga i razveselite možda baš ovim pecivom :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
100 ml mlijeka
250 ml tople vode
50 ml ulja
žličica soli
Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i šećera te ga dodajte ostalim sastojcima kada se digne. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da miruje sat vremena. Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i narežite na 12 kvadrata. Dalje prepuštam vašoj mašti na volju, napunite ih vašim omiljenim sastojcima i oblikujte u male loptice.
Svoje tijesto sam prvo premazala domaćim paradajzom, naribala malo šunke i u sredinu svakog kvadratića stavila kuglicu mozzarelle. Oblikovala sam ga u male loptice i poslagala ih u okrugli kalup za torte.
Tijesto sam premazala otopljenim maslacem i posipala parmezanom te pekla na 200*C dok peciva nisu dobila lijepu boju!
Servus i uživajte u malo drugačijoj varijanti pizze, ali vjerujte mi jednako ukusnoj :)
U slast :)

Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 08:04 - Komentari (28) - Isprintaj - Link

08.03.2017., srijeda

PIZZA KRUH

Pozdrav!
Koliko postoji varijanti pizze ne mogu vam sa sigurnošću potvrditi, ali da je ovo jedna od ukusnijih to vam garantiram!
Ukusno, sočno i hrskavo, poznati okusi, ali u novom, drugačijem ruhu :)
Vruć i mirisan kruščić koji će vas sigurno oduševiti
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga 30 minuta da se diže, a onda razvaljajte u oblik pravokutnika.
Okruglim kalupom režite krugove od tijesta i na svaki stavite omiljene sastojke.
Tijesto sam premazala domaćim paradajzom, stavila šunku i krišku mozzarelle.
Fantastična je baš ova mogućnost kombinatorike jer to ne mora nužno biti šunka, možete napraviti nadjev od špinata, češnjaka, inćuna... svega što poželite!
Sada uzmite dugoljasti kalup za pečenje kruha i obložite ga papirom te poslažite male pizzete u njega! ( vidi sliku)



Ostavite kruh da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 200*C i pecite ga dok ne dobije lijepu boju. Možete ga pred sam kraj pečenja posipati s malo sira kojeg nikad dosta :)
Kruh fantastično izgleda, a i zgodno je jer ga možete jesti odvajajući sloj po sloj!
Servus i uživajte :)



Oznake: kruh i peciva, pizza, mozzarella


- 22:11 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

13.09.2016., utorak

PIZZA LAĐICE 2

Pozdrav svima!
Još jedna verzija uvijek željenog obroka u mojem domu, naravno, radi se o pizzi. Ovaj put sam je napravila u obliku lađica da razbijemo monotoniju još jednom veselom verzijom domaćeg peciva. Tijesto je jako ukusno, ali i deblje tako da ove lađice preporučam onima koji vole pizzu s debljim tijestom. Nadjenite ih svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
450 g glatkog brašna
žličica soli
2 žlice ulja
pola svježeg kvasca
žlica šećera
230 ml tople vode
110 ml toplog mlijeka
Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik. Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
Sada je sve dalje prepušteno vašoj kreativnosti i ukusu. Ako vam se sviđaju moje lađice onda premažite tijesto paradajzom, napunite ga šunkom, paprikom, kukuruzom te bogato posipajte sirom. Stavila sam još i malo feta sira te premazala rubove tijesta žumanjkom.
Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!
Servus i uživajte u finom, mirisnom domaćem pecivu :)


Oznake: domaće pecivo, pizza, povrće


- 09:20 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

15.11.2015., nedjelja

Odbojka i pizza :)

Dobro vam jutro!
Subota, moj dan za sport i razonodu. Obavezno pogledati odbojkašku utakmicu ekipe HAOK Mladost, a zatim "dozvoliti" mojoj ekipi da me počasti jednom i jedinom, neponovljivom i božanstvenom pizzom iz Karijole



Oznake: Karijola, pizza, HAOK Mladost


- 09:03 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO