Gurmanka

04.10.2017., srijeda

JESENSKI KOLAČ

Pozdrav!
Uživate li u okusima jeseni ovaj kolač je kao stvoren za vas!
Miris pečenih jabuka i cimeta te okusi koje ćete osjetiti pružit će vam pravo zadovoljstvo i utjehu u ovim hladnim jesenskim danima!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g omekšalog maslaca
150 g šećera
4 žumanjka
50 ml kiselog vrhnja
naribana korica od limuna
aroma vanilije
pola žličice soli
250 g brašna
pola praška za pecivo

Sastojci za nadjev:
5 jabuka
sok od pola limuna
2 žličice cimeta
4 žlice brašna

Meringa:
4 bjelanjka
150 g šećera

- ogulite i narežite jabuke, preko njih iscijedite limunov sok i posipajte ih šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte
- pećnicu uključite na 180*C i podmažite kalup za torte promjera 26 cm
- za biskvit prvo izradite mikserom maslac i šećer te dodajte žumanjke
- zatim postepeno dodajte vrhnje, aromu vanilije i limunovu koricu
- na samom kraju dodajte brašno i sve dobro promiješajte
- izlijte smjesu u kalup i preko nje složite narezane i začinjene jabuke
- kolač prvo pecite oko 30 minuta, izvadite pa ga prekrijte bjelancima izrađenim sa šećerom i nastavite peći dok bjelanjci ne poprime lijepu boju ( cca. 20 minuta, probajte čačkalicom)
Nadam se da ćete ga isprobati, servus i u slast :)




Oznake: kolači, jabuke, meringa


- 07:58 - Komentari (54) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se