Gurmanka

07.02.2017., utorak

TORTA OD RICOTTE I LIMUNA




Pozdrav!
Danas imam za vas jedan lijep i lagan desert s kandiranim limunom koji me je nedavno oduševio.
Poznato je da su kolači s ricotta sirom lagani i osvježavajući, a ova verzija s limunom mu daje jednu posebnu aromatičnu notu!
Naravno, jednako ukusan će biti i s preljevom od bobičastog voća, svježe voće je uvijek dobar izbor!
Ricotta sir ima laganu kremastu strukturu i savršen je izbor za ovu tortu, ali možete je napraviti i s običnim svježim sirom, ali pazite da je dobro iscijeđen. Bez obzira na koju kombinaciju voća se odlučili, sigurna sam da ćete uživati u ovom ukusnom desertu!
Sastojci potrebni za izradu torte:
700 g ricotta sira
160 g šećera
50 g brašna
pola praška za pecivo
4 žumanjka
4 bjelanjka + 60 g šećera
žlica soka od limuna
korica limuna
Kandirani limun:
3 limuna
300 g šećera
200 ml vode
- prvo narežite limun na kriške i prokuhajte ga u vodi kojoj ste dodali šećer, kuhajte lagano oko 15-tak minuta
- izvadite kriške limuna i ostavite ih da se ohlade
- od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg
- u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke i šećer te dodajte sir, limunov sok i naribanu koricu te brašno
- na samom kraju lagano ručno pomiješajte bjelanjke sa smjesom
- tortu pecite na 190*C oko 50 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice
Dobro je ohladite, ukrasite kriškama limuna i obilno posipajte šećerom u prahu!
Servus i u slast :)




-

Oznake: torte, ricotta sir, limun


- 07:56 - Komentari (31) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se