Gurmanka

11.02.2017., subota

RAFFAELO TORTA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu nježnu i elegantnu tortu od kokosa!
Kolač je nježne teksture, blago se osjeća aroma badema i kokosa, upotpunjena okusima bijele čokolade i mascarponea!
Sigurna sam da ćete biti zadovoljni kada je isprobate :)
Recept za tortu sam pronašla na stranici Home Cooking Adventure koju sa zadovoljstvom pratim već duže vrijeme i uživam u njihovim slasticama!
Sastojci potrebni za biskvit:
6 jaja
prstohvat soli
200 g šećera
100 g mljevenih badema
125 g brašna
- odvojite bjelanjke i izradite od njih i šećera čvrsti snijeg
- žumanjke i aromu vanilije pomiješajte i dodajte bjelanjcima
- lagano rukom umiješajte mljevene bademe, pa zatim brašno
- tortu pecite na 170*C oko 40 minuta
- izvadite je, ohladite i razrežite na tri dijela
Krema:
200 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
40 g kokosovog brašna
- na pari otopite čokoladu i dodajte je siru
- slatko vrhnje izradite u šlag i dodajte mu šećer
- pomiješajte obje smjese i kremi dodajte kokosovo brašno
Postupak slaganja:
- biskvit malo natopite toplim mlijekom i premažite 1/3 kreme
- postupak ponovite još dva puta, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme
- posipajte je kokosovim brašnom i ukrasite raffaelo kuglicama
Servus i u slast :)






Oznake: torte, raffaelo, kokos, mascarpone


- 09:22 - Komentari (33) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se