Gurmanka

01.12.2016., četvrtak

BANANA SPLIT CHEESECAKE

Pozdrav!
Kao velika ljubiteljica cheesecakea često pokušavam pronaći neke nove okuse koji će razveseliti moje ukućane.
Banana split je jedna od mojih omiljenih slastica i podsjeća me na more, sunce, ljeto...
Pitala sam se zašto ne uživati u ovom finom okusu tijekom cijele godine, pa sam pronašla recept za ovu finu tortu koja je ustvari vrlo jednostavna za napraviti. Slasna je i ukusna, prepuna bogatih okusa čokolade i vanilije sa blagom naznakom okusa banane.
Osnova je izvrsna i može poslužiti kao baza kolača koji će maštoviti kreativci upotpuniti svojim omiljenim okusima i raznim svježim voćem, mogućnost kombiniranja je zaista velika!
Sastojci potrebni za podlogu:
200 g čokoladnih ili običnih čajnih kolutića
8 žlica otopljenog maslaca
- usitnjene kekse prelite maslacem i utisnite na dno kalupa ta torte
Krema:
želatina + 50 ml hladne vode
150 g čokolade + 3 žlice mlijeka
500 g krem sira (mascarpone)
2 banane
pola limuna
100 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Postupak:
- namočite želatinu da nabubri
- otopite čokoladu i mlijeko
- mikserom izradite sir, šećer u prahu i dodajte smjesi tekuće slatko vrhnje i ugrijanu želatinu
- podijelite smjesu na dva dijela i u jedan dio umiješajte rastopljenu čokoladu
- banane narežite i pokapajte limunovim sokom da ne pocrne te slažite na podlogu od keksa
- prelijte ih s pola bijele kreme preko koje stavite cijelu crnu kremu, pa završite s ostatkom bijele
Dobro rashladite tortu i ukrasite čokoladom, šlagom, voćem...
Servus i u slast :)




Oznake: torte, cheesecake, banane


- 09:10 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se