Gurmanka

20.09.2016., utorak

POGAČA SA ŠPINATOM

Pozdrav svima!
Večeras imam za vas jednu predivnu domaću pogaču koju možete raditi u razno raznim varijantama. Topli krem sir i aromatični špinat daju predivan kontrast hrskavom pecivu iz kojeg se šire mirisi zadovoljstva. Postoji li išta slađe od štipanja toplog kruha i umakanja u slasni umak?
Budite kreativni i napravite vlastitu verziju pogače!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
350 g brašna
kvasac
200 ml mlijeka
50 ml maslinovog ulja ili maslaca
žličica soli
Nadjev:
400 g špinata
2 češnja češnjaka
jaje
100 g sira
50 g parmezana
50 g mozzarelle
sol, papar
Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te zamijesite tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev:
Prodinstajte na malo ulja češnjak i špinat te ostavite da se malo ohladi. Mikserom izradite sir i jaje te dodajte špinat, mozzarellu i parmezan.
Tijesto podijelite na 16 komada od kojih napravite kuglice koje posložite uz rub okruglog kalupa za torte. Ostavite da se dižu 10-tak minuta, pa u sredinu rasporedite nadjev od špinata i sira. Pecite pogaču oko 30 minuta, a pred kraj naribajte malo sira preko peciva. Pecite dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu!
Servus i uživajte u toplom okusu zadovoljstva :)






Oznake: pogača, špinat, sir


- 19:51 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se