Gurmanka

19.12.2015., subota

DJEDOV BRK


Pozdrav svima!
Djedov brk je jedan prhki simpatični kolač kojeg je super raditi baš za blagdane jer može duže stajati, a i vrlo je izdašan.Zato, ako očekujete neko veće društvo krenite s njegovom izradom. Uvjerite se da će za tren nestati i najmanji komadić ovog slatkog zadovoljstva!
Sastojci za tijesto:
1 dcl mlijeka + germa
400 g oštrog brašna
180 g omekšalog maslaca
4 žumanjka
1 žlica vrhnja
4 žlice šećera
Nadjev:
150 g mljevenih oraha
marmelada od šljiva
Preljev:
4 bjelanjka
150 g šećera
200 g mljevenih oraha
Zamutimo germu i žlicu šećera u toplom mlijeku te kada se digne dodamo ostalim sastojcima za tijesto. Zamijesimo tijesto i podijelimo ga na tri dijela.Od ove količine dobijete 3 štruce, pa ako trebate manje prepolovite sastojke.
Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u pravokutnik, ali na papiru za pečenje da si olakšate daljnji postupak. Odrežite rubove tijesta da vam budu ravni, zatim obje duže strane tijesta premažite marmeladom, a sredinu ostavite praznom(cca. 3 cm).
Po marmeladi posipajte lagano orahe i zarolajte svaku stranu prema sredini s tim da ostane razmak od oko 3 centimetra.
Tu sredinu popunite s preljevom.
Preljev: miksajte bjelanjke, dodajte polako šećer i nastavite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Zatim lagano ručno umiješajte orahe i napunite sredinu tijesta.Pecite dok ne porumeni i posipajte šećerom u prahu.
Servus i uživajte:)




Oznake: djedov brk, prhki kolačići


- 08:56 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se