DJEDOV BRK
Pozdrav svima! Djedov brk je jedan prhki simpatični kolač kojeg je super raditi baš za blagdane jer može duže stajati, a i vrlo je izdašan.Zato, ako očekujete neko veće društvo krenite s njegovom izradom. Uvjerite se da će za tren nestati i najmanji komadić ovog slatkog zadovoljstva! Sastojci za tijesto: 1 dcl mlijeka + germa 400 g oštrog brašna 180 g omekšalog maslaca 4 žumanjka 1 žlica vrhnja 4 žlice šećera Nadjev: 150 g mljevenih oraha marmelada od šljiva Preljev: 4 bjelanjka 150 g šećera 200 g mljevenih oraha Zamutimo germu i žlicu šećera u toplom mlijeku te kada se digne dodamo ostalim sastojcima za tijesto. Zamijesimo tijesto i podijelimo ga na tri dijela.Od ove količine dobijete 3 štruce, pa ako trebate manje prepolovite sastojke. Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u pravokutnik, ali na papiru za pečenje da si olakšate daljnji postupak. Odrežite rubove tijesta da vam budu ravni, zatim obje duže strane tijesta premažite marmeladom, a sredinu ostavite praznom(cca. 3 cm). Po marmeladi posipajte lagano orahe i zarolajte svaku stranu prema sredini s tim da ostane razmak od oko 3 centimetra. Tu sredinu popunite s preljevom. Preljev: miksajte bjelanjke, dodajte polako šećer i nastavite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Zatim lagano ručno umiješajte orahe i napunite sredinu tijesta.Pecite dok ne porumeni i posipajte šećerom u prahu. Servus i uživajte:) Oznake: djedov brk, prhki kolačići |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |