Gurmanka

16.05.2017., utorak

ČOKOLADNA ROLADA

Pozdrav!
Danas imam za vas jednu jednostavnu, ali okusom bogatu čokoladnu poslasticu koja će, uvjerena sam zadovoljiti sve ljubitelje čokolade!
Ukusan sočan čokoladni biskvit ispunjen je laganim mousseom i preliven čokoladnom glazurom!
Jednostavno je, ovo morate svakako isprobati!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
60 g glatkog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo
1/2 žličice soli
4 jaja
140 g šećera
žličica instant kave
20 ml ulja
- zagrijte pećnicu na 180*C i obložite pek papirom lim veličine 30x40 cm
- sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj posudi
- u drugoj mikserom izradite prvo jaja i šećer te dodajte ulje i žličicu instant kave
- polako umiješajte suhe sastojke i smjesu raširite na lim za pečenje
- biskvit pecite oko 10-tak minuta ( provjerite čačkalicom)
- odmah ga prvo odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite da se hladi dok vi napravite kremu
Sastojci potrebni za kremu:
150 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja
200 ml slatkog vrhnja izrađenog u šlag
- otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg vrhnja
- kada se malo ohladi umiješajte otopljenu čokoladu u šlag i ručno sve dobro pomiješajte
- biskvit premažite s kremom i ponovo zarolajte te stavite u frižider da se dobro ohladi
- prije serviranja prelijte ga čokoladnom glazurom
Sastojci potrebni za glazuru:
30 g čokolade
30 ml slatkog vrhnja
- otopite u mikrovalnoj i njome ukrasite roladu
- možete je i samo posipati kakaom ili ukrasiti svježim voćem
Servus i u slast :)


Oznake: kolači, rolada, čokolada, mousse


- 07:43 - Komentari (36) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se