Gurmanka

23.03.2016., srijeda

DOMAĆA POGAČA

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept jedne posebne tradicionalne pogače zbog koje se vrijedi potruditi. Uskrsni blagdani su pred nama i bilo bi lijepo da ova predivna pogača bude ukras vašeg svečanog stola! Ukrasite je predivnom mašnom ili šarenim pisanicama i uživajte u njoj!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
svježi kvasac
300 ml mlijeka
2 žlice šećera
50 ml ulja
jaje
200 ml tople vode
žlica soli
maslac ili margarin za premazivanje
Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga brašnu i od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Tijesto razvaljajte na centimetar debljine i čašom režite krugove koje slažite u okrugli kalup promjera 25 centimetara. Svaki krug premažite otopljenim maslacem i pokrivajte trećinu kruga ispod njega. Treba vam oko 22 komada za vanjski krug, a za sredinu izrežite manje krugove (8 kom.) i završite pogaču tako da lijepo izgleda. Ostavite je da se diže pola sata, premažite lagano žumanjkom i pecite na 190*C oko 30 minuta, dok ne dobije lijepu boju.
Pogača je mekana i sočna, a izgledom će sigurno uljepšati vaš blagdanski stol!
Servus i uživajte:)


Oznake: domaća pogača


- 07:58 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se